Фільм «Сторонній» покажуть на фестивалі жахів та фантастики в Естонії

Фільм «Сторонній» покажуть на фестивалі жахів та фантастики в Естонії

10 Березня 2020
1485
10 Березня 2020
19:00

Фільм «Сторонній» покажуть на фестивалі жахів та фантастики в Естонії

1485
На кінофестивалі в Хаапсалу відбудеться європейська прем'єра української стрічки «Сторонній». Раніше її представили у США, Канаді, Колумбії, Японії, Південній Кореї та Індії.
Фільм «Сторонній» покажуть на фестивалі жахів та фантастики в Естонії
Фільм «Сторонній» покажуть на фестивалі жахів та фантастики в Естонії

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

15-й Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival (HÕFF) відбудеться з 30 квітня по 3 травня 2020 року в місті Хаапсалу (Естонія).

Його створює команда фестивалю «класу А» Tallinn Black Nights Film Festival.

HÕFF входить до Європейської федерації кінофестивалей жанру фантастики The Méliès International Festivals Federation (MIFF).

Цього року в програмах фестивалю покажуть 35 фільмів із 15 країн світу, а серед гостей – цьогорічний триумфатор «Оскару» Пон Джун-Хо, який покаже свій хоррор «Thе Host».

Україну на фестивалі представлять автор сценарію та режисер-постановник фільму «Сторонній» Дмитро Томашпольський та продюсерка картини Олена Дем’яненко.

За сюжетом стрічки «Сторонній», команда синхронного плавання зникає під водою у басейні під час виступу, а пацієнтка водолікарні пропадає під час прийому хвойно-перлинної ванни. Яким чином ці справи пов'язані між собою та до чого тут лялька з живим волоссям? Це доведеться розслідувати інспектору Глуховській, у кар'єрі якої немає жодної нерозкритої справи. А ще їй доведеться з'ясувати, хто вона насправді.

Головні ролі виконали Анастасія Євтушенко та Даша Трегубова. Стрічку створено кінокомпанією «Гагарін Медіа».

Нагадаємо, кінопроєкт «Сторонній» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 10 млн грн при загальній вартості виробництва 20 млн грн. У кінотеатральний прокат стрічка вийде в 2020 році.

Раніше фільм був представлений у Південній КореїСША та Канаді. В Онтаріо на Міжнародному кінофестивалі хоррорів Terror In The Bay Film Festival «Сторонній» отримав нагороду за найкращу операторську роботу.

У Колумбії фільм отримав п'ять нагород Міжнародного кінофестивалю фантастики, хоррорів та фентезі.

Також «Сторонній» отримав нагороду за найкращий оригінальний сценарій у Лос-Анджелесі на кінофестивалі Hollywood Blood Horror.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1485
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду