«Глушилки» в районі ООС не працювали з 28 січня по 15 лютого, але вже працюють – ЗСУ

«Глушилки» в районі ООС не працювали з 28 січня по 15 лютого, але вже працюють – ЗСУ

6 Березня 2020
6041
6 Березня 2020
16:29

«Глушилки» в районі ООС не працювали з 28 січня по 15 лютого, але вже працюють – ЗСУ

6041
Комплекси спеціального призначення, які використовуються для вибіркового блокування російського сигналу в районі переведення операції Об’єднаних сил, працюють у штатному режимі. Вимикати ці комплекси в подальшому не планують.
«Глушилки» в районі ООС не працювали з 28 січня по 15 лютого, але вже працюють – ЗСУ
«Глушилки» в районі ООС не працювали з 28 січня по 15 лютого, але вже працюють – ЗСУ

Про це Управління зав’язків з громадськістю Збройних Сил України повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа».

У ЗСУ додали, що в повному обсязі здійснюють фінансування потреб на утримання та експлуатацію цих комплексів.

«Комплекси спеціального призначення, які використовуються для вибіркового блокування сигналів радіоелектронних засобів аналогових та цифрових сигналів телевізійного мовлення РФ, що встановлені у районі проведення операції Об`єднаних сил, працюють у штатному режимі, фінансування потреб на її утримання та експлуатацію здійснюється Збройними Силами України в повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

У Збройних Силах України уточнили, що ці комплекси не працювали в районі проведення ООС з 28 січня по 15 лютого 2020 року через позаштатну ситуацію.

Крім того, заступниця міністра оборони Аліна Фролова підтвердила цю інформацію в інтерв’ю «Укрінформу». «Я можу запевнити, що систему ніхто не вимикав, ця інформація не відповідає дійсності. Система працює, вона знаходиться у постійному обслуговуванні й вона виконує ті завдання, які покладаються на неї», – сказала вона.

Пані Фролова розповіла, що експериментальні установки, які знаходяться в ЗСУ, використовуються в комбінації з усіма іншими методами для глушіння. «Наше Міністерство виконує свою частину завдань, яка стосується згаданого комплексу. Але знову ж таки, це часткове закриття, "глушіння", і десь воно ефективне, десь воно неефективне. Можу лише запевнити, що "Серпанок" не вимикався, він продовжує працювати», – пояснила вона.

Апарат Ради національної безпеки і оборони України відмовився відповідати на запитання «Детектора медіа», посилаючись на те, що ця інформація має гриф обмеження доступу й не підлягає оприлюдненню.

Водночас джерела «Детектора медіа» стверджують, що «глушилки» вимкнули через те, що вони глушили не лише російські, а й українські сигнали.

Нагадаємо, колишній секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов розповів, що на Донбасі пів року тому вимкнули пристрої, які глушили російське телебачення.

Народна депутатка Вікторія Сюмар («Європейська солідарність»), колишня голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради 8-го скликання в коментарі «Детектору медіа» підтвердила дані Олександра Турчинова про вимкнення системи блокування російського сигналу вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6041
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду