Компанія MGID звинуватила кіберполіцію в незаконних діях та заперечила фінансування піратських сайтів

Компанія MGID звинуватила кіберполіцію в незаконних діях та заперечила фінансування піратських сайтів

28 Лютого 2020
2763
28 Лютого 2020
18:44

Компанія MGID звинуватила кіберполіцію в незаконних діях та заперечила фінансування піратських сайтів

2763
27 лютого кіберполіція прийшла з обшуками до київського офісу рекламної агенції MGID. Компанію звинуватили у забезпеченні функціонування сайтів з піратським контентом. У MGID такі звинувачення відкидають.
Компанія MGID звинуватила кіберполіцію в незаконних діях та заперечила фінансування піратських сайтів
Компанія MGID звинуватила кіберполіцію в незаконних діях та заперечила фінансування піратських сайтів

Про це йдеться в офіційній заяві, яку розповсюдив пресофіс компанії.

У MGID наголошують, що в ухвалі суду, якою дозволено проводити обшуки, не міститься перелік начебто піратських сайтів, час, місце та спосіб здійснення злочину, найменування потерпілих та підозрюваних. У компанії вважають, що це свідчить про відсутність складу злочину.

«У ході обшуку представники Кіберполіції України за вказівкою слідчих ГСУ МВС України безпідставно здійснювали огляд особистих речей співробітників компанії, проводили персональні допити та утримували працівників у приміщенні з 11:00 27 лютого 2020 до 03:40 28 лютого 2020, здійснюючи на них психологічний тиск, ламали двері до кабінетів офісу та сейфи, без розбору вилучили документи й техніку, а також побили охоронця компанії», - йдеться в заяві рекламної агенції.

Компанія стверджує, що правоохоронці перешкоджали спробам зафіксувати на фото або відео «псування та викрадення майна компанії», яке не було предметом обшуку згідно з ухвалою суду. MGID звинувачує кіберполіцію в тому, що у працівників забрали особисті кошти: зібрані на лікування хворої матері працівника та від продажу квартири іншого співробітника. За інформацією компанії, кільком співробітникам після обшуків викликали швидку.

Зазначається, що одночасно з обшуком в офісі представники ГСУ МВС України здійснили обшуки за місцем проживання генерального директора компанії MGID Сергія Денисенка. У компанії обшук житла назвали протиправним.

«Міжнародна компанія MGID законно і прозоро працює на території України, є справним платником податків, неухильно дотримується українського законодавства і не займається фінансуванням злочинних сайтів. У нас немає жодної договірної діяльності з нелегальними стрімінговими сервісами. Ми різко засуджуємо обшуки в нашому офісі та в особистому помешканні генерального директора, і вважаємо слідчі дії ГСУ МВС України відносно нашої компанії необґрунтованими, упередженими та спрямованими на шантажування й блокування діяльності компанії», - завляють в агенції.

У компанії зазначили, що розцінюють дії правоохоронців як «тиск на незалежний бізнес».

«Злам дверей у приміщеннях офісу компанії, вилучення документів і 300 комп’ютерів разом із моніторами (на яких об’єктивно не може бути інформації), обшук сейфів та допити співробітників, а також обшуки в квартирі генерального директора у супроводі озброєних бійців фіззахисту ми розцінюємо як тиск на незалежний бізнес, оскільки представникам компанії не було надано документів, які давали право проводити такі слідчі дії, а в ухвалі Печерського суду відсутній об’єктивний склад злочину. Компанія MGID має намір звернутися до суду для з’ясування справжніх причин обшуків, встановлення справедливості та забезпечення компенсації завданих витрат», - йдеться в заяві.

Як писав ДМ, кіберполіція заявила, що викрила у Києві рекламні агенції, які начебто забезпечували функціонування сайтів з піратським контентом. Наразі триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2763
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду