На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг

На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг

12 Лютого 2020
2062
12 Лютого 2020
13:01

На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг

2062
Кількість піар-сюжетів в інтересах власника каналу на одиницю менша, ніж кількість днів у січні.
На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг
На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг

У січні через затишшя в парламенті та святкові дні кількість політичних новин зменшилась, а відсоток матеріалів із ознаками замовності впав із 6,7% у грудні до 4,5%. Через зменшення кількості матеріалів з ознаками замовності дещо покращились показники дотримання стандартів балансу думок та відокремлення фактів від коментарів. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за січень.

Єдина політична сила, що не зменшувала інтенсивності прихованої реклами та піару — «Опозиційна платформа — За життя». Дві третини згадок про цю партію позитивні. Увесь цей позитив вийшов на каналах, що належать нардепам від ОПЗЖ — «Інтері» та «112».

Найбільше матеріалів з ознаками замовності в січні випустив «Інтер», випередивши «Україну», яка раніше тримала перше місце. А «Опозиційна платформа — За життя» вийшла на перше місце в рейтингу гаданих замовників прихованої реклами. Єдиним каналом, у новинах якого не виявили матеріалів з ознаками замовності, був суспільний «UA:Перший».

Рінат Ахметов посунувся на другу позицію в рейтингу гаданих замовників. За підрахунками «Детектора медіа», у січні на каналі «Україна» вийшло тридцять матеріалів в інтересах власника та його бізнесу. Отже, можна припустити, що щонайменше один січневий день минув без піару Ахметова в новинах «України».

Також теленовини піарили Сергія Капліна, Олега Ляшка, Володимира Зеленського, Віктора Пінчука, Юлію Світличну, Арсенія Яценюка та інших.

У січні з мапи українських теленовин практично зник Крим — лише два матеріали протягом місяця (на «1+1» та СТБ) були присвячені подіям на півострові. Докладніше читайте в підсумковому матеріалі «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2062
Читайте також
31.01.2020 16:30
Галина Попцова
для «Детектора медіа»
4 019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду