У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери

У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери

12 Січня 2020
2496
12 Січня 2020
11:08

У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери

2496
11 січня 2020 року у приміщенні бізнес-центру у Чернівцях, де розміщений телеканал ТВА, пройшов обшук. Слідчі намагалися вилучити сервери й обладнання телеканалу.
У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери
У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери

Про це йдеться на сайті каналу. За попередньою інформацією, слідчі дії проводить столичний підрозділ Державної фіскальної служби.

У коментарі «Детектору медіа» 12 січня директор ТВА Вадим Пелех сказав, що слідчі пред’явили ухвалу на обшук фірми, яка жодним чином не пов’язана з ТВА, але при цьому намагалися вилучити сервери телеканалу й обладнання, через що міг зупинитися ефір каналу.

«У нас спільна серверна з іншими орендарями, якби слідчі відімкнули обладнання офіс-центру, сигнал ТВА зник би з ефіру. Наразі все спокійно, сервери й обладнання на місці. Вдалося пояснити слідчим, що ми до тієї фірми немає відношення. Я пішов з каналу о третій ночі. Але тримаємо з юристом ситуацію під контролем», – зазначив він.

Працівники каналу всі дії слідчих знімали на відео. За словами директора, вони надали доступ до серверів і пояснили їх важливість для роботи телеканалу.

«Вважаю, що якби ми не почали трансляцію цієї події в прямому ефірі, і не надали їй розголосу, силовики вимкнули б сервер, – сказав директор ТВА. – Я в прямому ефірі заявив, що готовий надати правоохоронцям доступ до обладнання ТВА. Хоча у мене склалося враження, що вони шукали приводів для втручання в роботу нашого телеканалу. А якщо зважити на те, що обшуки телеканалів останнім часом пройшли у Києві та Одесі, навряд чи така увага силовиків до ЗМІ є випадковою».

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року відбулися обшуки в газеті «Думська» в Одесі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України 20 грудня провели обшуки в ТРК «Думська» у межах розслідування можливих зловживань службовців Одеської обласної ради під час продажу нежитлових приміщень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2496
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Арсений
1565 дн. тому
Не понятно присутствие при обысках Пети Кобевко. Он там-как зевака, как сексот, как наследник...,?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду