Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням

Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням

18 Грудня 2019
1143
18 Грудня 2019
18:30

Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням

1143
Також в пріоритеті - завершення процесу визнання Голодомору геноцидом українського народу на міжнародній арені.
Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням
Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням

Про свої першочергові кроки на посаді новий керівник Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович розповів в інтерв'ю DW.

«Це декомунізація, передусім: слід її закінчити. По-друге, це завершення процесу визнання Голодомору геноцидом українського народу на міжнародній арені. Тобто, продовження зусиль в цьому плані - збільшення кількості країн, які це визнають. І, можливо, навіть уточнення міжнародного законодавства щодо цього питання. Зокрема, йдеться про 260 (III) резолюцію Генасамблеї ООН. І третій блок - це посилення ролі Інституту в протидії російській агресії, зокрема, щодо боротьби з історичними міфами, які породжують ворожнечу в українському суспільстві», - зазначив він.

Також Антон Дробович висловив думку, що декомунізацію до цього моменту інколи проводили «по-варварськи». 

«На деяких етапах, наприклад, по-варварськи знищували якийсь мистецький об'єкт радянського часу - для звільнення просторів тощо. І це, мовляв пояснювалося, декомунізацією. Такі дії зробили їй не зовсім добру славу. Відповідно, існує брак обговорення щодо методів. Багато хто думає, що декомунізація - це якийсь примусовий процес, де ніхто ні з ким не радиться. Ні. Наше завдання чітко і доступно показати, що все має відбуватися поступово, у постійному спілкуванні з громадами», - додав голова УІНП.

Нагадаємо, 4 жовтня 2019 Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Українського інституту національної пам’яті.

4 грудня стало відомо, що Кабінет Міністрів призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам’яті.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1143
Читайте також
06.11.2017 12:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 653
05.06.2017 11:46
Юрій Луканов
«Детектор медіа»
1 183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду