Обшук у квартирі Антіна Мухарського не пов’язаний зі справою про вбивство Шеремета – поліція

Обшук у квартирі Антіна Мухарського не пов’язаний зі справою про вбивство Шеремета – поліція

16 Грудня 2019
2001
16 Грудня 2019
12:16

Обшук у квартирі Антіна Мухарського не пов’язаний зі справою про вбивство Шеремета – поліція

2001
Національна поліція України повідомила, що слідчі дії в квартирі шоумена Антіна Мухарського, яку він задає в оренду, проводили в рамках розслідування кримінального провадження за фактом збуту наркотичних засобів та психотропних речовин через інтернет.
Обшук у квартирі Антіна Мухарського не пов’язаний зі справою про вбивство Шеремета – поліція
Обшук у квартирі Антіна Мухарського не пов’язаний зі справою про вбивство Шеремета – поліція

Про це 16 грудня повідомляється на сторінці Нацполіції в Facebook.

«Слідчі Кропивницького відділу поліції розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Встановлено, що група осіб організувала інтернет-магазини в одному із популярних меседжерів, за допомогою яких здійснювала збут вказаних речовин шляхом "закладок". При цьому поліцейські з‘ясували, що до адміністрування цих груп причетні особи, які мешкають у Києві», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Антін Мухарський 13 грудня повідомив про обшук у його квартирі на Подолі, яку він здає в оренду. За його словами, обшуки тривали п’ять годин. Він припустив, що слідчі дії можуть бути пов'язаними з розслідуванням вбивства Павла Шеремета: «Це все дуже співпадає з вчорашньою пресконференцією міністра Авакова, президента й генерального прокурора Рябошапка, які начебто представили якісь обвинувачення людям, долучених до волонтерського руху, руху воїнів і добровольців АТО. Я теж, певною мірою, долучений до цього руху. Навіть нагороджений державними відзнаками і також брав активну участь у подіях на Сході як митець, волонтер і людина, яка всіляко підтримує опір, у тому числі й збройний, проти російської агресії». Речник МВС Артем Шевченко сказав, що йому про обшук у шоумена нічого не відомо: «Я не знаю, хто обшуки робив».

Як писав ДМ, 12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголошувала підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Перший заступник голови Нацполіції, генерал поліції Євген Коваль під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ назвав імена п'ятьох підозрюваних у справі: Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко, Інна та Владислав Грищенки. Основною версією слідства він назвав «дестабілізацію соціально-політичної ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи». За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. Роль у вбивстві Шеремета подружжя ветеранів АТО, волонтерів Владислава (на прізвисько Буча) та Інни (на прізвисько Пума) Грищенків на брифінгу чітко не було пояснено (на сайті МВС зазначено, що, за результатами молекулярних експертиз, на вибухівці лишилися сліди ДНК Грищенків).

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників убивства. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Антін Мухарський  / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2001
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду