Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування: «Туфлі Brioni не запачкаєте»

Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування: «Туфлі Brioni не запачкаєте»

10 Грудня 2019
3160
10 Грудня 2019
14:30

Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування: «Туфлі Brioni не запачкаєте»

3160
Російські пропагандисти вже «прийняли запрошення».
Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування: «Туфлі Brioni не запачкаєте»
Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування: «Туфлі Brioni не запачкаєте»

Під час брифінгу в Парижі за результатами «нормандського саміту» президент Володимир Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається.

На питанні кореспондентки «РИА новости» Ілони Руднєвої про готовність до «контакту із самопроголошеними республіками» задля реалізації плану щодо мирного врегулювання президент відповів: «У Станиці Луганській, у Золотому, у Петровському, де ми розводили війська, я приїжджав і говорив із жителями окупованого Донбасу, які працюють... У них там квартира, наприклад, на окупованій частині, а працюють вони в школі у нас, в Україні, чи навпаки. Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки, щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир, російський пропагандист, – ДМ) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що в нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni, чи що там, не запачкає людина».

Головна редакторка МІА «Россия сегодня» і телеканалу RT Маргарита Симоньян у своєму Telegram повідомила, що Володимир Зеленський нібито запросив кореспондента RT Іллю Петренка разом з іншими журналістами до Києва. «Запрошення прийняли. Чекайте репортажів», – додала вона.

Зазначимо, що в березні 2016 року Ілля Петренко їздив в окупований Крим, у своєму сюжеті він розповідав «як змінився півострів» після окупації, також він взяв інтерв’ю у тоді ще «прокурорки Республіки Крим» Наталії Поклонської.

Нагадаємо, у Парижі 9 грудня відбулася зустріч «нормандської четвірки». Для переговорів зустрілися керівники чотирьох держав: Еммануель Макрон, Ангела Меркель, Володимир Зеленський і Володимир Путін. У Єлисейському палаці, де відбувалася зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Російської Федерації, працювали 400 журналістів.

Українські журналісти, які висвітлювали саміт лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, отримували інформацію про перебіг зустрічі зі спільного Whatsapp-чату з Офісом президента України.

Низка українських каналів відправили до Франції знімальні групи та змінили програмну сітку через зустріч у «нормандському форматі». Пресслужби каналів розповіли «Детектору медіа» про свої ефіри в день зустрічі.

Лідери чотирьох держав за результатами саміту в «нормандському форматі» у ніч на 10 грудня дали спільний брифінг. Він розпочався після опівночі та тривав майже годину. Спершу лідери «нормандської четвірки» виступили із вступними словами, після чого по одному журналісту з Франції, Німеччини, України та РФ мали змогу поставити їм запитання. Журналісти ставили запитання або всім чотирьом лідерам, або вибірково.

На фото: Ілля Петренко

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3160
Читайте також
09.12.2019 17:05
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 869
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
1591 дн. тому
Лицемерие. Украинские журналисты могут свободно приезжать в Россию, а российские – на "Миротворце", и им запрещён въезд в Украину. Зеленский повторяет лицемерную политику Порошенко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду