В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»

В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»

21 Листопада 2019
1966
21 Листопада 2019
17:15

В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»

1966
В Україні 21 листопада презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті», метою якої є підвищити розуміння викликів для інтернету та можливих рішень для ініціаторів законопроєктів на тему інтернету у Верховній Раді України.
В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»
В Україні презентували Зелену книгу «Правові взаємовідносини в інтернеті»

Книгу презентували ГО «Інтерньюз-Україна» та Українська фундація безпекових студій, передає «Укрінформ».

«Ми дуже сподіваємося на те, що цей продукт буде корисний для тих, хто буде розробляти законодавство, яке стосується правовідносин в онлайн. Розраховуємо, що цей продукт буде прочитаний народними депутатами всіх фракцій, їхніми помічниками, представниками державних органів влади, а також тими, хто схвалює рішення дуже часто незрозумілі для громадського сектору», – сказав керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз.

За його словами, Зелена книга напрацьовувалася протягом восьми місяців. У роботі брали участь державні і недержавні стейкхолдери в сфері розвитку інтернету та інформаційної політики. Автори формували спільний погляд на проблеми в інформаційній сфері, включно з питаннями свободи інтернету та цифрових прав.

На думку авторів книги, права людини в онлайн або ж цифрові права мають бути закріплені на рівні з іншими основними правами, зокрема в Конституції України. Їх зміст має відповідати вимогам Ради Європи.

«Попри оновлення українського законодавства в сфері кібербезпеки, у частині вимог щодо стандартизації кіберзахисту держава все ще використовує застарілі підходи. Оновлення підходів щодо кіберзахист, у тому числі з більш широким використанням міжнародних стандартів ISO27001 та NIST має стати ключовим при формуванні державної політики в цій сфері, а процес оновлення таких вимог має стати предметом широкого державно-приватного діалогу, вважають розробники книги», – йдеться в повідомленні.

Крім того, автори переконані, що на законодавчому рівні варто сформулювати поняття «управління інтернетом».

Захід відбувся в рамках проєкту «Зелена книга з управління інтернетом та інформаційної політики в Україні як інструмент адвокації в процесі вироблення рішень», який реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Counterpart International, Inc». Партнер проєкту – Українська фундація безпекових студій.

Нагадаємо, активісти та експерти понад сотні громадських організацій пропонують Кабінету Міністрів України запровадити систему автоматичного блокування інтернет-оголошень, які пропонують фейкові довідки. Такі пропозиції надійшли уряду від понад ста громадських організацій. Зокрема, він «Центру протидії корупції», «Transparency International Defence and Security», ДП «Прозорро» та інших.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1966
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду