Канада може зняти санкції з Портнова – посол України

Канада може зняти санкції з Портнова – посол України

20 Листопада 2019
1346
20 Листопада 2019
17:10

Канада може зняти санкції з Портнова – посол України

1346
Посол України в Канаді Андрій Шевченко сказав, що з колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова уряд Канади може найближчим часом зняти санкції.
Канада може зняти санкції з Портнова – посол України
Канада може зняти санкції з Портнова – посол України

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

«Ми не знаємо точно дату», – сказав він, але зазначив, що зняття санкцій відбудеться «скоро».

Андрія Портнова та інших колишніх посадовців часів Віктора Януковича внесли до санкційного списку Канади в березні 2014 року. Канада заморозила всі активи фігурантів, які виявила на своїй території, також заборонила громадянам та мешканцям країни надавати фінансові послуги та вести будь-які розрахунки з людьми із санкційного списку.

Ексчиновника внесли до санкційного списку на підставі кримінального провадження Генеральної прокуратури щодо ймовірного заволодіння коштами двох столичних вишів. Як повідомляється, у липні ГПУ направила лист до Посольства України в Канаді та в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі цієї країни. У ньому відомство повідомило, що причини продовжувати санкції відносно Андрія Портнова відсутні.

Нагадаємо, Андрй Портнов вважає, що інформацію про те, що ж саме йому інкримінується, перед запроваджень санкцій не перевіряли, тому він звернувся до суду ЄС з позовом проти ЄС і виграв його. Європейський суд відшкодував Портнову 15,5 тис. євро судових витрат.

Фото: Слідство.Інфо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1346
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду