На кінофестивалі у Нідерландах покажуть три українських фільми

На кінофестивалі у Нідерландах покажуть три українських фільми

31 Жовтня 2019
1404
31 Жовтня 2019
21:10

На кінофестивалі у Нідерландах покажуть три українських фільми

1404
Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) пройде з 6 по 10 листопада 2019 року в культурному центрі Filmhuis Den Haag у Гаазі.
На кінофестивалі у Нідерландах покажуть три українських фільми
На кінофестивалі у Нідерландах покажуть три українських фільми

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Фільмом-відкриттям Eastern Neighbours Film Festival стане документальна стрічка Александра Міхалковіча «Моя бабуся з Марса», у програмі Current Relevant Cinema глядачі побачать фільм Романа Бондарчука «Вулкан», а в рамках ENFF On Tour відбудеться показ документального фільму Семена Мозгового «Історія Зимового саду»

Стрічка «Моя бабуся з Марса» розповідає історію бабусі режисера - Зіни, українки, яка багато років тому переїхала з чоловіком до Криму, а після його смерті перебралася ближче до моря. Онук до неї їздив без проблем, допоки не настав 2014 рік. Бабуся так і не переїхала, натомість кличе до себе родичів та друзів, аби відсвяткувати своє 80-річчя на березі Чорного моря в місті Євпаторія.

Фільм «Історія Зимового саду» розповідає про долю павільйону квітникарства колишньої ВДНГ та його літньої працівниці Валентини Вороніної. Після 45 років відданої роботи її просять піти на пенсію. Вороніна не погоджується, бо вважає, що без неї всі рослини загинуть. У цей час група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії.

За сюжетом «Вулкану», головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Нагадаємо, серед нагород фільму «Вулкан» – Ґран-прі фестивалю «Золотий абрикос» (Вірменія), Приз за найкращу режисуру (Казахстан), Приз журі глядачів «Дракон ховається» (Піньяо, КНР), Ґран-прі фестивалю в Рабаті (Марокко), Приз журі конкурсу режисерських дебютів МКФ в Гоа (Індія) та багато інших.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1404
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду