28 жовтня – презентація книги «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів»

24 Жовтня 2019
1020
24 Жовтня 2019
18:16

28 жовтня – презентація книги «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів»

1020
ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду презентує книгу «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів».
28 жовтня – презентація книги «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів»

Захід відбудеться 28 жовтня, з 12:00 до 13:00 за адресою: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ.

Організатори запрошують представників медіа та громадянського суспільства, істориків, аналітиків, письменників, та всіх зацікавлених тематикою.

Реєстрація за посиланням.

Збірка «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів» поєднує в собі рефлексії щодо української історії та аналіз сучасності, концептуальні ідеї та життєві оповіді. Книжка пропонує багатогранний образ української пам’яті та української реальності: від Голодомору до Майдану, від російської агресії до культурного розмаїття, від глибин минулого до складної сучасності.

Під однією обкладинкою зібрані 16 текстів від сучасних українських інтелектуалів: письменників, істориків, філософів, політичних аналітиків, лідерів думок. Серед них: Юрій Андрухович, Ірена Карпа, Ярослав Грицак, Вахтанґ Кебуладзе, Ганна Шелест та інші видатні українські діячі. Ці історії написані передусім для іноземної аудиторії.

Збірка вже була з успіхом презентована у 5-ти європейських містах: Брюсселі, Страсбурзі, Франкфурті-на-Майні, Франкфурті-на-Одері та Берліні.

Серед спікерів:

  • Андрій Курков, один із авторів книги, український письменник, журналіст, кіносценарист, президент українського ПЕН. Його твори перекладено 37-ма мовами світу.
  • Лариса Денисенко, українська письменниця, адвокатка, правозахисниця та посланниця з питань толерантності ПРОООН в Україні, радіоведуча.
  • Володимир Єрмоленко, головний редактор та один із авторів видання, філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій (EHESS, Франція), кандидат філософських наук, директор з аналітики «Інтерньюз- Україна», головний редактор UkraineWorld.org.
  • Алім Алієв, один з авторів книги, український кримськотатарський активіст та програмний директор «Кримського дому» — кримськотатарського культурного центру в Києві.
  • Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна».

Facebook-подія.

Контактна особа: Надія Ущапівська, nushchapivska@internews.ua, 063 631 96 95.

Цей захід підготовлений ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках проєкту «Розуміти Україну: популяризація голосів українських інтелектуалів у світі». Ідеї, висловлені в цій книжці або озвучені на заході, належать виключно окремим авторам текстів і є особистою позицією авторів/спікерів і не обов’язково збігаються з поглядами Українського культурного фонду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду