Крисіна перевели до київського СІЗО

Крисіна перевели до київського СІЗО

12 Вересня 2019
1618
12 Вересня 2019
10:26

Крисіна перевели до київського СІЗО

1618
Юрія Крисіна, співучасника вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, 11 вересня перевели з Торецької колонії (Донецька область) до київського СІЗО Служби безпеки України.
Крисіна перевели до київського СІЗО
Крисіна перевели до київського СІЗО

Про це повідомила прокурор Юлія Малашич, передає Insider.

Клопотання прокуратури про тимчасове переведення Юрія Крисіна до Києва було задоволено Шевченківським районним судом столиці. Його переводять для проведення слідчих дій у зв'язку з його заявою про неправдивість власних свідчень щодо Армена Саркісяна та його ролі в організації «тітушок» та «ескадронів смерті» під час Революції гідності. Зазначається, що в такий спосіб Юрій Крисін «хотів допомогти уникнути кримінальної відповідальності в справах Майдану» Армену Саркісяну («Армену Горловському»). Згідно з повідомленням, значною мірою підозра щодо Армена Саркісяна ґрунтується на свідченнях Юрія Крисіна.

«Відповідно до ухвали про тимчасове переміщення для здійснення процесуальних і слідчих дій сьогодні Крисіна конвойовано до СІЗО СБУ з Торецької колонії. Строки не встановлені ухвалою суду. Переведення відбувається у зв'язку з поданими поясненнями щодо начебто невинності Саркісяна і для з'ясування всіх обставин», – розповіла Юлія Малашич.

Нагадаємо, журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий «тітушками» і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Слідчі впевнені, що саме Павло Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив.

Ще одним нападником, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми.

Верховний суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну. Суд не задовольнив касаційну скаргу адвокатів Юрія Крисіна, які просили залишити в силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким їхнього підзахисного було засуджено умовно.
Фото: Радіо Свобода 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду