Французьке видання Le Figaro назвало Київ «російським»

Французьке видання Le Figaro назвало Київ «російським»

9 Вересня 2019
2256
9 Вересня 2019
11:10

Французьке видання Le Figaro назвало Київ «російським»

2256
Щотижнева французька газета Le Figaro на своєму сайті опублікувала сюжет про повернення в Україну з РФ українських політв’язнів та військовополонених, у якому Київ підписаний як російське місто.
Французьке видання Le Figaro назвало Київ «російським»
Французьке видання Le Figaro назвало Київ «російським»

Відео досі оприлюднене на сайті видання.

Водночас на іншому відео з цієї події – Київ уже підписаний як місто України.

Нагадаємо, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Вони прилетіли в аеропорт «Бориспіль», де їх зустрічали родичі разом із Президентом України Володимиром Зеленським, омбудсвумен Людмилою Денісовою, головою Служби безпеки України Іваном Бакановим, а також – деякими міністрами та народними депутатами. На події була присутня численна кількість журналістів, фотографів та операторів, як українських, так й іноземних медіа.

Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2256
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Slava
1662 дн. тому
Всі намагаються довести, що це у них "помилка" така. "Геолокація" підвела. Це ж де треба взяти таку "геолокацію", із обсерваторії імені Гіркіна? А тим часом ніхто не читав їхню статтю "Росія повинна вибрати між Європою та Китаєм". От там дійсно, таких "помилок" - цілий букет. Приведу цитату: Не стоит строить иллюзии. Россия никогда не отдаст Крым, который был бескровно аннексирован в марте 2014 года по итогам народного референдума (хоть и без согласия Украины). Подавляющее большинство жителей Крыма чувствовали себя русскими, а не украинцами. Что касается россиян, они всегда считали Севастополь своим портом, а в марте 2014 года поддержали нежелание Путина мириться с тем, что пришедший к власти после революции на Майдане новый украинский режим мог открыть его для военного флота НАТО. Россия построила огромный мост через Керченский пролив на востоке полуострова, чтобы связать его со своей территорией". Це пересказ кацапських байок. Й далі: "Путину нужно, как минимум, добиться от Киева для своих протеже из Донбасса (враждебные новой украинской власти русскоязычные мятежники, которых он уже дважды спасал в военном плане: летом 2014 года и зимой 2015 года) закона об амнистии и культурной независимости региона (где русский остается его официальным языком). Но сможет ли он отказаться от требования политической автономии, которую Зеленский вряд ли сможет предоставить Донбассу? Сделает ли он жест доброй воли и позволит украинским кораблям беспрепятственно проходить через Керченский пролив в порт Мариуполя?" Тут що не "думка" - кремльовські тези на експорт, такий собі лайт, ну не хард же. Фігаро на те й Фігаро, щоб служити на дві сторони.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду