У Москві силовики прийшли з обшуками до студії «Навальний Live»

У Москві силовики прийшли з обшуками до студії «Навальний Live»

6 Вересня 2019
1476
6 Вересня 2019
10:37

У Москві силовики прийшли з обшуками до студії «Навальний Live»

1476
У Москві 5 вересня до студії Youtube-каналу «Навальний Live» прийшли з обшуками російські силовики, вони вилучили всю техніку та документи.
У Москві силовики прийшли з обшуками до студії «Навальний Live»
У Москві силовики прийшли з обшуками до студії «Навальний Live»

Про це повідомляється на сторінці студії в Twitter.

Олексій Навальний розповів, що силовики випиляли двері до студії й влаштували обшук.

«Від нашої студії не залишилося нічого. Забрали абсолютно всі комп'ютери, монітори, суфлери, камери, світло, серверну, документи з сейфа, жорсткі диски, телефони, ноутбуки, airpods, навіть їжу», – йдеться в повідомленні на сторінці «Навальний Live».

Зазначається, що силовики «частину речей просто вкрали, навіть не вказавши їх у протоколі обшуку».

За даними видання «Медуза», працівники ОМОНу заклеїли камери спостереження та виламали двері в студію. У момент обшуку там перебувало вісім осіб, у них вилучили особисту і робочу техніку, переписали паспортні дані та відпустили.

Крім того, паралельно обшуки відбулися в офісі Фонду боротьби з корупцією та московському штабі Олексія Навального.

Юрист ФБК Олександр Головач вважає, що обшуки пов'язані зі справою про акцію протесту 27 липня, передає «МБХ медіа». Цю думку, за даними «Медіазони», також висловили волонтерка штабу Олександра Калистратова і SMM-редактор штабу Олександр Шепелев. Сам Олексій Навальний переконаний, що обшуки пов’язані із виборами в Мосміськдуму (які відбудуться 8 вересня) і бажанням зірвати «Розумне голосування» (проєкт Олексія Навального, у рамках якого виборцям пропонують проголосувати за вказаного командою Навального опозиційного кандидата (не обов'язково пов'язаного з ним самим), який балотується в їх окрузі).  За інформацією Baza, слідчі дії пов'язані зі справою про відмивання грошей в ФБК.

Нагадаємо, 27 липня на численному мітингу на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму поліція затримала понад тисячу осіб. Крім того, поліцейські завдали ударів двом журналістам та заламали їм носи, один кореспондент отримав тілесні ушкодження в руки та голову, четвертий був побитий у поліцейському фургоні після арешту, а п'ятий отримав тілесні ушкодження від нападу поліції.

Також заарештували на 30 діб засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, а напередодні запланованої акції протесту затримали Іллю Яшина.

Вранці 28 липня Олексія Навального госпіталізували із спецприймальника з невстановленою «алергічною реакцією». На думку його лікаря-куратора, опозиціонер міг бути отруєний невідомою хімічною речовиною. Поліція затримала журналіста російського каналу «Дождь» Данила Сотникова та журналіста «Сноба» Микиту Павлюка-Павлюченка біля лікарні № 64, куди госпіталізували Олексія Навального. Згодом обох журналістів відпустили.

29 липня Олексія Навального виписали з лікарні і знову взяли під варту. 23 серпня він вийшов з московського спецприймальника після відбуття 30-денного адміністративного арешту.

3 серпня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти некомерційної організації Фонд боротьби з корупцією, заснованої політиком. 8 серпня стало відомо, що  банківські рахунки ФБК та рахунки штабів Олексія Навального в регіонах заблокували. 

Фото: Навальний Live / Twitter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Читайте також
13.09.2019 14:14
«Детектор медіа»
1 629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду