Держкіно презентувало міжнародний тізер фільму «Стасіс»

Держкіно презентувало міжнародний тізер фільму «Стасіс»

1 Вересня 2019
1166
1 Вересня 2019
17:27

Держкіно презентувало міжнародний тізер фільму «Стасіс»

1166
Світова прем’єра картини відбудеться 5 вересня у межах конкурсної програми «Тиждень критики» 76-го Венеційського кінофестивалю.
Держкіно презентувало міжнародний тізер фільму «Стасіс»
Держкіно презентувало міжнародний тізер фільму «Стасіс»

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Психологічна драма «Стасіс» створена методом комбінації художнього та документального кіно. Це дебютний повнометражний художній фільм литовського режисера Мантаса Кведаравічюса.

Виробництво стрічки відбувалось у міжнародній копродукції України, Литви і Франції. Зйомки проходили в Україні, Греції, Туреччині, Уганді та Литві. Головні ролі виконали Рита Бурковська, Ганна Білоброва, Мехді Мохаммед та Гаріп Оездем.

76-й Венеційський міжнародний кінофестиваль розпочався 28 серпня і триватиме до 7 вересня.

Раніше повідомлялось, що фільм має вийти в прокат в Україні та за кордоном у 2020 році.

Проєкт фільму «Стасіс» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав фінансову підтримку розміром 11 млн 377,5 тис. грн., завдяки чому Україна є другим основним учасником кінопроекту після Литви. Загальний бюджет картини становить 31 млн 128 тис. грн.

У 2017 році проект «Стасіс» було відібрано до індустріальної програми «Перший погляд» 70-го Міжнародного кінофестивалю в Локарно та до лабораторії Eurimages Lab Project Award Карловарського міжнародного кінофестивалю. E 2018-ve проект взяв участь у програмі Rough Cut Lab Міжнародного кінофестивалю у Швейцарії Visions du Reel.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
29.08.2019 12:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду