Журналісти каналу «Еспресо» протестують через обрання  Шуфрича головою Комітету свободи слова

Журналісти каналу «Еспресо» протестують через обрання Шуфрича головою Комітету свободи слова

28 Серпня 2019
3668
28 Серпня 2019
13:58

Журналісти каналу «Еспресо» протестують через обрання Шуфрича головою Комітету свободи слова

3668
Журналісти телеканалу «Еспресо» висловили обурення в зв’язку із затвердженням представника політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Нестора Шуфрича головою парламентського Комітету з питань свободи слова.
Журналісти каналу «Еспресо» протестують через обрання  Шуфрича головою Комітету свободи слова
Журналісти каналу «Еспресо» протестують через обрання  Шуфрича головою Комітету свободи слова

Про це йдеться в заяві журналістів, оприлюдненій на сайті «Еспресо».

«Його кандидатуру мають ухвалити в сесійній залі, про це вже домовилися пропрезидентська партія "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - За життя". Ми вважаємо ганебним факт, що людина, яка входила до оточення біглого експрезидента Віктора Януковича, і є сьогоднішнім соратником кума Путіна – Віктора Медведчука, буде контролювати свободу ЗМІ у нашій країні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич(«Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За призначення голів комітетів новообрані народні депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

Політична партія «Європейська Солідарність» вважає неприйнятним обрання головою парламентського Комітету з питань свободи слова представника «Опозиційної платформи – За життя» Нестора Шуфрича та закликала партії «Голос» і «Батьківщина» публічно виступити проти цього призначення.

Політична партія «Голос» закликала «Слугу народу» переглянути рішення щодо призначення Нестора Шуфрича, який «неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію». Партія також звернулася до Президента України Володимира Зеленського та «Слуги народу» із вимогою «не допустити повернення колишніх "регіоналів" до влади».

Фото: Еспресо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3668
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду