Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях

Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях

26 Серпня 2019
1368
26 Серпня 2019
12:04

Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях

1368
Президент США Дональд Трамп знову звинуватив CNN, AP, NBC і Fox News у фейкових новинах та начебто сфальсифікованих результатах опитування.
Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях
Трамп звинуватив американські ЗМІ у фальшивих опитуваннях

Про це він написав у Twitter.

Президенту США не сподобались результати опитування щодо підтримки його дій, які оприлюднила низка американських ЗМІ. Так, АР повідомило, що лише 36% американців схвалюють те, як Трамп виконує своб роботу на посаді президента; 62% не схвалюють. За даними CNN, 40% американців  підтримує голову держави, а 56% - не підтримує.

За словами Трампа, низка «гарних опитувань» показує рівень його підтримки в межах 50%, однак «фальшиві ЗМІ», до яких він відносить AP, CNN, NBC і Fox News, демонструють інші цифри.

Видання Vox називає компанію Zogbi, на опитування якої посилається Трамп, «ненадійним опитувачем» зі «незрозумілою методологію».

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп звинуватив журналістів у своєму низькому рейтингу. Також після критичної колонки на свою адресу президент США назвав видання The New York Times «ворогом народу» та сказав, що воно «має на колінах просити пробачення».

Видання Washington Post почало збирати неправдиві заяви політика у спеціальній базі даних упродовж перших ста днів, які провів Дональд Трамп на посту президента. За весь час існування такого проекту з перевірки фактів назбиралось 10111 неправдивих тез.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1368
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду