Провайдери ОРДЛО найчастіше блокують новинний сайт 62.ua, – дослідження

Провайдери ОРДЛО найчастіше блокують новинний сайт 62.ua, – дослідження

6 Серпня 2019
1796
6 Серпня 2019
14:18

Провайдери ОРДЛО найчастіше блокують новинний сайт 62.ua, – дослідження

1796
Інтернет-провайдери ОРДЛО блокують понад сотню веб-сайтів, більшість з яких – українські новинні видання. Найчастіше провайдери блокують «Сайт міста Донецьк 62.ua», більшість – закриває доступ до сайтів «5 каналу», «Радіо Свобода», «Обозреватель», «Сегодня» і «Цензор.нет».
Провайдери ОРДЛО найчастіше блокують новинний сайт 62.ua, – дослідження
Провайдери ОРДЛО найчастіше блокують новинний сайт 62.ua, – дослідження

Про це йдеться в результатиах тестувань інтернет-блокувань, проведених у травні 2019 року «Лабораторією цифрової безпеки» в окупованих Донецьку, Луганську, Сніжному та Торезі.

Зазначається, що ОРЛО лідирує в інтетнет-цензурі: провайдери «Луганские домашние сети», «Магеал» та «Луганет» блокують найбільшу кількість українських сайтів на окупованій території Донбасу – 132, 126 і 111 відповідно. «Магеал» блокує на два сайти (ura-inform.com та comments.ua) більше в порівнянні з березнем.

Донецький Donbass Electronic Communication перестав блокувати 32 сайти, які блокував у березні. Orion у Сніжному Донецької області розблокував expres.ua, hvylya.net, slavdelo.dn.ua, socportal.info, ostro.org і тепер блокує 20 сайтів, замість 25. Донецький «Трініті», який ще у березні не блокував нічого, почав блокувати rbc.ua.

Повний перелік заблокованих сайтів можна переглянути в документі.

Як повідомляла раніше Лабораторія цифрової безпеки, в ОРДЛО блокуються такі українські ЗМІ: hromadske.dn.ua, 10minut.info, 24tv.ua, 7days-ua.com, censor.net.ua, tsn.ua, obozrevatel, radiosvoboda.org, segodnya.ua, delo.ua, ukrinfonews.com.ua, dn.ua, zaxid.net, zik.ua, zn.ua, hvylya.net, gazeta.ua, ictv.ua, texty.org.ua, nv.ua, petrimazepa.com, informator.news, informnapalm.org, interfax.com.ua, 1tv.com.ua, 112.ua та інші.

Лабораторія цифрової безпеки за підтримки Open Technology Fund перевірила доступність 162 сайтів у Донецьку, Луганську, Сніжному та Торезі у різних місцях, інтернет доступ до яких забезпечується провайдерами: ДКТ, Фенікс, Трініті (Донецьк), Луганские домашние сети, Луганет, Магеал (Луганськ), Terra-line, Orion, Telenet, Newton (Сніжне), Комтел (Торез)

OONI – це спеціалізоване вільне програмне забезпечення та глобальна мережа для визначення інтернет-цензури, масового стеження та маніпуляцій інтернет-трафіком, частина The Tor Project.

Із результатами дослідження інтернет-блокувань на неокупованій території України можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, результати тестувань інтернет-блокувань та аналізу даних, проведених у березні «Лабораторією цифрової безпеки», свідчили, що на окупованій території Донбасу інтернет-провайдери так званої «ЛНР» блокують найбільшу кількість українських сайтів. Водночас два провайдери так званої «ДНР» не блокують жодного з протестованих сайтів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду