Бородянський розповів, чому погодився приєднатися до команди Зеленського

Бородянський розповів, чому погодився приєднатися до команди Зеленського

2 Серпня 2019
3735
2 Серпня 2019
16:19

Бородянський розповів, чому погодився приєднатися до команди Зеленського

3735
Позаштатний радник президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань Володимир Бородянський розповів, що отримав запрошення стати радником з боку президента.
Бородянський розповів, чому погодився приєднатися до команди Зеленського
Бородянський розповів, чому погодився приєднатися до команди Зеленського

Про це він сказав в інтерв’ю «Ліга. Бізнес».

«Запрошення прийшло з боку президента. Ми зустрічалися двічі – спочатку була пропозиція зайнятися гуманітарним блоком, потім я підготував бачення роботи над гуманітарної стратегією. Вся дискусія зайняла близько місяця», – розповів він.

Він також пояснив, чому «погодився на держслужбу» (хоча пан Бородянський, нагадаємо, призначений радником поза штатом): «Ще кілька місяців тому у мене були зовсім інші плани: поїхати до Англії на навчання, розвивати свій стартап, пов'язаний, до речі, з освітою і культурою. Але, зустрівшись і поговоривши з президентом, я йому повірив. Повірив, що він налаштований рішуче, що він готовий битися за країну, в сенсі, боротися за незалежну сильну державу до кінця. Повірив, що зараз третій історичний шанс (після 2005-го і 2015-го), і, якщо я не наважуся зараз, то буде нечесно по відношенню до країни і самого себе. Сидіти на кухні і давати поради кожен може, а зробити... Для мене це стало викликом».

За словами пана Бородянського, його найперша мета на державній службі – «це знаходження смислів». «В Україні є гуманітарна сфера, у якій бере участь держава: спорт, культура, театр, кіно тощо. Ми всі – суспільство – витрачаємо на неї N мільярдів гривень. І важливо, щоб держава і суспільство могло відповісти на питання: для чого це все існує, яка мета, які завдання, чого ми хочемо досягти», – пояснив він.

Нагадаємо, 29 липня колишній керівник медіахолдингу StarLightMedia Володимир Бородянський став позаштатним радником президента України Володимира Зеленського з гуманітарних питань.

За словами пана Бородянського, завдання президента полягає у створенні гуманітарної стратегії, формуванні конкретної програми дій, підґрунті для зміни законодавства та появі нового, трансформуванні інфраструктури гуманітарної сфери відповідно до затвердженої парламентом стратегії.

Володимир Бородянський уточнив, що цим займатиметься команда робочої групи, яку він добиратиме «з найкращих професіоналів індустрії, у якій за кожним напрямком буде закріплений окремий куратор». Новий радник глави держави також перелічив ці напрямки: музеї, заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги, медіа (ТБ, преса, радіо, соціальні медіа та інтернет-видання), інформаційна безпека (змістовна), спорт, туризм, благодійність.

1 серпня відбулася закрита зустріч медіаекспертів і керівників ЗМІ з Володимиром Бородянським. На зустрічі стало відомо, що медіаменеджер Федір Гречанінов координуватиме медійну робочу групу в розробці медійної частини гуманітарної стратегії.

Володимир Бородянський вважає проблемою те, що олігархи мають можливість впливати і маніпулювати громадською думкою. Вирішити цю проблему, на його думку, можна кількома шляхами. По-перше, досягти економічної незалежності ЗМІ. По-друге, зробити так, щоб контент медіа був не маніпулятивним. Також пан Бородянський підтримує заборону російського контенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3735
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Slava
1699 дн. тому
В нашій країні коменти віддані лишень божевільним?! Чому всі нормальні мовчать, невже немає що сказати наступних 5 років?! Представник несуспільного (м'яко так скажемо) медіа розповідає про деолігархізацію, чи це не сюр?! Ну а причини "що спонукали" всіх "барцофф", інтерв'ю яких читав останніми днями, однакові: ще вчора я не знав (що із футбольного оглядача стану мером, губернатором, радником, розрадником), але сьогодні вранці подзвонив Емануіл Гєдєоновіч...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду