Фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив склад журі

Фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив склад журі

26 Липня 2019
1646
26 Липня 2019
18:18

Фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив склад журі

1646
Шостий Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum пройде 4-8 вересня цього року в кінотеатрі «Жовтень». Linoleum підібрав новий склад журі із представників анімаційної галузі.
Фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив склад журі
Фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив склад журі

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Цьогоріч склад журі складається з 6 осіб - експертів з України, Словенії, Швейцарії, Німеччини та Словаччини.

Одним із членів журі міжнародного та національного конкурсів буде Міхал Бобровські (Словенія). Він викладає на гуманітарному факультеті Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, також є програмним директором і співзасновником Міжнародного фестивалю StopTrik (Словенія-Польща), присвяченого стоп-моушн анімації. Фахівець працює з різними європейськими фестивалями та кіноінститутами як куратор, викладач і культурний діяч. Міхал є автором багатьох академічних і популярних статей, присвячених класичному японському, американському кіно, а також анімації.

Словаччину в складі журі представлятиме Мартін Сматана. Він теж оцінюватиме анімаційні фільми міжнародного та національного конкурсів. Його дебютний ляльковий анімаційний фільм «Rosso Papavero» був представлений на Берлінале 2015, показаний на понад 200 фестивалях і отримав 15 міжнародних нагород. Нещодавно Мартін закінчив свій випускний фільм для дітей «Повітряний змій» (The Kite) з прем’єрним показом на Берлінале 2019, який став лауреатом премії «Кращий дитячий фільм» на фестивалі анімаційних фільмів ITFS у Штутгарті (Німеччина) та отримав нагороду у категорії фільмів для молодіжної аудиторії в Аннесі (Франція).

Також у журі іноземного та національного конкурсів - Саша Рубан. Вона має освіту практичного психолога та музиканта, у 2015 році закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого за фаховою спеціальністю режисер телебачення. У 2013-2014 працювала другим режисером та режисером монтажу скетч шоу «Країна У». Після цього Саша була режисером та сценаристом 3-го та 4-го сезонів анімаційного серіалу «Ескімоска: пригоди в Арктиці». У 2016 році - сценаристка та консультант у серіалі «Whizz Kids». З 2017 року і до теперішнього часу Рубан є режисером повнометражного анімаційного мультфільму «Мавка. Лісова пісня» виробництва студії Animagrad.

Ще три експерти оцінюватимуть конкурс комерційної анімації - він зазвичай складається з музичних кліпів та рекламних роликів.

Нікіта Діакур – режисер, який народився у Росії, а зараз проживає у Німеччині. Він найбільше відомий своїми проектами Ugly та Fest, які отримали визнання на кінофестивалях у всьому світі. Діакур регулярно проводить лекції та семінари, був резидентом хабу креативних проектів Q21 (Відень, Австрія). Є членом Європейської кіноакадемії.

Фредерік Сіґель - швейцарський режисер анімаційних фільмів та художник. Також викладає основи анімації, випускає комерційний контент та музичні відео. Фільм Сігеля «Рубен йде» отримав кілька нагород, у тому числі швейцарську премію за кращий випускний фільм. Фредерік є переможцем конкурсу комерційної анімації минулорічного фестивалю Linoleum за роботу Big Buddy Blue.

Олексій Тертишник - арт-директор української креативної агенції Saatchi&Saatchi Ukraine, має більше 10 років досвіду в галузі дизайну та маркетингових комунікаціях. Олексій має професійні нагороди в сфері дизайну: Red Dot Design, Epica, Eurobest, European design awards. 

Крім того, Нікіта Діакур представить лекцію під назвою «Зламані симуляції Ugly», а Міхал Бобровскі презентуватиме книгу «Пропаганда, ідеологія, анімація. Спотворені мрії історії».

Раніше фестиваль анімації Linoleum-2019 оголосив програму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду