NewsOne та «112 Україна» покажуть спецпроєкти до Дня хрещення Русі за участі УПЦ МП

NewsOne та «112 Україна» покажуть спецпроєкти до Дня хрещення Русі за участі УПЦ МП

25 Липня 2019
1921
25 Липня 2019
18:52

NewsOne та «112 Україна» покажуть спецпроєкти до Дня хрещення Русі за участі УПЦ МП

1921
Телеканали «112 Україна» та NewsOne проведуть телемарафони з нагоди 1031-ї річниці хрещення Русі та транслюватимуть хресну ходу й інші заходи Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).
NewsOne та «112 Україна» покажуть спецпроєкти до Дня хрещення Русі за участі УПЦ МП
NewsOne та «112 Україна» покажуть спецпроєкти до Дня хрещення Русі за участі УПЦ МП

Про це повідомляють пресслужби телеканалів.

Так, «112 Україна» 27 липня проведе телемарафон «Ми люди», трансляція розпочнеться о 12:00.

На початку марафону буде показано молебень на Володимирській гірці в Києві. Його очолить предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Після того розпочнеться урочистий Хресний хід «з чудотворними іконами і мощами святих». Він пройде від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври, де відбудеться літургія.

Під час трансляції ведучі «112 Україна» візьмуть інтерв'ю у представників Української православної церкви, вірян, істориків та експертів.

«На відміну від трансляцій минулих років, цього року під час телеетеру заговорить сама Хресна хода – її учасники, а це українці з усіх куточків країни та гості з різних країн світу. Учасники Хресної ходи у прямих включеннях телевізійного етеру розкажуть про свої відчуття від того, що відбувається, про своє розуміння значення і важливості відзначення події київського Хрещення Русі», - анонсують на каналі.

Телемарафон на NewsOne розпочнетьс 27 липня о 12:15. Канал також наживо транслюватиме Хресний хід УПЦ МП. Вестиме марафон В'ячеслав Піховшек. Разом із заступником голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української православної церкви Московського патріархату отцем Миколою Данілевичем він у режимі реального часу буде коментувати і аналізувати події цього дня.

Нагадаємо, що цього року до Дня хрещення України-Русі відбудуться два хресні ходи, які проводитимуть окремо помісна Православна церква України (ПЦУ) та Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП): 27 липня – хресний хід УПЦ МП, 28 липня – хресний хід ПЦУ.

ПЦУ проведе 27 липня увечері богослужіння в Михайлівському золотоверхому соборі Києва, а 28 липня зранку літургію в Софіївському соборі, після чого відбудеться хресний хід до пам’ятника князю Володимиру на Володимирській гірці та молебень.

УПЦ МП проведе 27 липня вдень молебень на Володимирській гірці та хресний хід від пам’ятника князю Володимиру до Києво-Печерської лаври. А зранку 28 липня в лаврі відбудеться літургія.

Нагадаємо, власником каналів «112 Україна» та NewsOne є соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак. У червні 2019-го стало відомо, що він став новим власником каналу ZIK. Тарас Козак об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1921
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду