У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»

У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»

9 Липня 2019
984

У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»

984
У Якутську в суд скерувала адміністративне провадження за обвинуваченням Михайла Романова, журналіста тижневика «Якутск вечерний», у «зловживанні свободою інформації».
У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»
У Якутську журналіста звинуватили в «зловживанні свободою інформації»

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на російські ЗМІ.  

Журналісту закидають, що він нібито в одній із своїх статей «впливав на підсвідомість людей». Згідно з повідомленням, поліцейський вважає, що фраза Михайла Романова «це історія про те, що кожен може потрапити в жорна державної машини. І про те, що Великий Брат пильнує, читає всі коментарі на форумах» нібито «містить приховані вставки, впливає на підсвідомість людей і надає на них шкідливий вплив».

У Спілці журналістів Росії, своєю чергою, заявили, що вперше зіткнулися з переслідуванням за статтею про зловживання свободою інформації.

У квітні газета «Якутск вечерний» опублікувала статтю Михайла Романова про програміста Північно-Східного федерального університету Антона Аммосова, якого, за його словами, викрали, били і катували працівники ФСБ через коментарі про справу «Сети» і вибух в будівлі ФСБ в Архангельську.

2 липня в редакцію прийшов дільничний уповноважений і зажадав від автора статті поїхати з ним до відділу. Після відмови журналіста поліцейський склав протокол про непокору законним вимогам представника влади, а наступного дня склав протокол про зловживання свободою інформації.

Нагадаємо, у квітні Слідчий комітет Росії відкрив кримінальне провадження за статтею про вимагання проти журналістки Вікторії Габишевої, яку мер Якутська Сардана Авксентьєва раніше звинуватила в шантажі.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
984
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду