У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»

У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»

25 Червня 2019
3290
25 Червня 2019
10:40

У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»

3290
У Москві в ніч на 25 червня з плакатом «Путін лох» затримали відеоблогера Руслана Соколовського, який вийшов з одиночним пікетом на Червону площу, протестуючи проти закону про неповагу до влади.
У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»
У Москві затримали блогера з плакатом «Путін лох»

Про це повідомляє Meduza.

Блогера відпустили з поліції близько 03:00 ночі, однак невідомо, чи складено на нього протокол про адміністративне порушення, передає «ОВС-Інфо».

Як писав «Детектор медіа», 18 березня Володимир Путін підписав нові закони, які забороняють розповсюджувати недостовірну інформацію, а також ту, яка ображає владу. «За образу суспільства, держави, офіційних символів РФ і органів державної влади» при першому порушенні передбачений штраф в розмірі від 30 тисяч рублів. Максимальне покарання за порушення такого закону — 15 діб арешту. З 29 березня вони набрали чинності.

Нагадаємо, 2 вересня 2016 року у російському місті Єкатеринбург затримано 22-річного блогера Руслана Соколовського.  

Пізніше стало відомо, що відеоблогера Руслана Соколовського, якого 2 вересня російська поліція затримала за гру в PokemonGoі в церкві, Кіровський районний суд Єкатеринбурга заарештував на два місяці.

Приводом стали опубліковані ним на YouTube відеоролики, в одному з яких він грав в Pokemon Go в храмі, а в інших критично висловлювався про Російську православну церкву.

Хлопця звинуватили в образі почуттів віруючих і розпалюванні ворожнечі.

11 травня 2017 року суд російського Єкатеринбурга засудив Руслана Соколовського до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, визнавши його винним в образі почуттів вірян, розпалюванні ворожнечі і зберіганні обладнання для ведення прихованого запису.

8 травня 2019 року стало відомо, що Куйбишевський районний суд Санкт-Петербурга (РФ) зняв з відеоблогера Руслана Соколовського судимість за статтею про розпалювання ненависті до соціальної групи.

Відому мобільну гру Pokemon GO в Росії визнали сатанинською загрозою.

Фото: телеграм-канал «Sokolovskiy!»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3290
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду