Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»

Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»

19 Квітня 2019
1503
19 Квітня 2019
19:52

Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»

1503
Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко під час дебатів на НСК «Олімпійський» обмінялися докорами щодо відносин з телеканалами.
Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»
Порошенко і Зеленський обмінялися докорами щодо 5-го каналу й «1+1»

Зокрема, Володимир Зеленський дорікнув Петрові Порошенку, що той є одним з олігархів, які володіють телеканалами (Порошенко є власником 5-го каналу). І розповів, що його запрошували працювати на 5 канал, але він відмовився.

«Ви сказали, що я партнер Коломойського і буду з цим жити. В Україні, так сталося, всі канали належать олігархам. Це – Коломойський, Пінчук, Фірташ, Ахметов і шановний пан президент. Я хочу вам нагадати, ви теж мене запрошували працювати на 5 канал (Порошенко зробив здивоване обличчя. – ДМ). Але я не пішов туди не тому, що це ваш канал. Я свободна людина. Тому я не пішов до вас. Я вважаю, що президент не може бути олігархом. Президент має бути людиною з народу», - сказав Володимир Зеленський.

Реагуючи на ці слова Зеленського, Петро Порошенко сказав, що каналу «1+1» доведеться вибачатися за свою редакційну політику, а Зеленському запропонував вибачитися перед журналістами 5-го каналу.

«Я пишаюся, що 5 канал з 2003 року був єдиним каналом, де журналісти мали свободу. У 2004 році Помаранчеву революцію було зроблено саме завдяки журналістам 5-го каналу – єдиного каналу, де була свобода слова», - сказав Петро Порошенко.

«А канал «1+1», який поклав пана Зеленського в теплу ванну і зробив йому дуже комфортну виборчу кампанію, тоді, у 2004-му, вибачався перед країною – і власники, і журналісти – за свою політику. І чи не доведеться вам і каналу вибачатися? Каналу, який повністю відійшов від журналістських стандартів, який розповсюджує російські фейки про мене», - зауважив він.

«Я хотів би, щоб ви повчилися, як поводився себе 5 канал у 2004 році, у 2013 році, у 2014 році. І на сьогоднішній день його роль у тому числі в Революції гідності. Думаю, що було б варто вибачитися перед журналістами 5-го каналу», - додав Порошенко.

Петро Порошенко дорікнув Володимиру Зеленському в тому, що він має спільний бізнес з Ігорем Коломойським, якого звинуватив у виведенні з України 160 млрд грн коштів «Приватбанку».

Володимир Зеленський відповів, що він має контакти з каналом «1+1». «Які у мене ще бізнеси з Коломойським?», - перепитав він. «“Квартал 95” і його (Коломойського. – ДМ) представники у вас в акціонерах», - відповів Порошенко. «Так це ж наш бізнес телевізійний», - сказав Зеленський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1503
Читайте також
23.04.2019 13:17
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
5 286
19.04.2019 17:05
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду