Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня

Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня

24 Березня 2019
2006
24 Березня 2019
14:40

Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня

2006
22 березня в газеті «Хрещатик Київ» оприлюднили умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ».
Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня
Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, передає прес-служба КМДА.

За його словами, умови конкурсу прописані так, щоб кінотеатр «Київ» надалі зберіг фестивальне та артхаусне спрямування. Також встановили стартову орендну плату згідно з оцінкою й з огляду на тип використання будівлі.

Слончак також додав, що наступним нашим кроком стане проведення відкритого конкурсу з відео- та аудіофіксацією.

Конкурс відбудеться 15 квітня в приміщенні Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що новий орендар має забезпечити виконання кінотеатром певних вимог:

  • Кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографу (який має складати не менше 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва.
  • Кінотеатр має продовжити свою роботу у форматі фестивального центру столиці, співпрацюючи з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, «Крок», Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.
  • Потрібно забезпечити вільний доступ до кінотеатру глядачів з інвалідністю та маломобільних категорій населення, облаштувавши для цього пандуси на сходах та спеціальні вбиральні.
  • Особлива увага має бути приділена освітнім та дитячим програмам, зокрема, частина заходів має носити благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям із багатодітних, малозабезпечених родин тощо.
  • Орендар має активно співпрацювати з посольствами та культурними центрами країн світу з метою регулярного проведення фестивалів національного кіно цих країн.
  • Здійснювати покази артхаусного кіно.
  • Забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому протягом 30 днів із моменту підписання договору оренди.
  • Передбачити максимально ефективне використання площ кінотеатру для облаштування там культурно-мистецьких просторів та надання супутніх послуг (офіс кінофестивалю, коворкінг, конференц-зали, семінари та розвиваючі програми, попкорн-бар, кафе).
  • Учасник конкурсу має бути суб’єктом кінематографії та отримати прокатне посвідчення на право розповсюдження та демонстрації фільмів, яке видається Держкіно.
  • Також новий договір оренди передбачає, що протягом терміну його дії, який становить 10 років, Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту.

Ознайомитися з умовами конкурсу та переліком документів, які подаються претендентами для участі в конкурсі, можна на веб-сторінці Департаменту комунальної власності м. Києва.

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.

Станом на 15 лютого про наміри взяти кінотеатр в оренду заявили п’ять юридичних осіб: ГО «Фонд "Молодість"», ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Компанія "Таурус-Альянс"» і ТОВ «Сінема-Центр».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2006
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду