Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу

Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу

21 Березня 2019
1289
21 Березня 2019
19:30

Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу

1289
Печерський районний суд Києва продовжив заставу в 3 млн грн і зобов'язання носити електронний браслет для блогера Олександра Барабошко до 29 квітня.
Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу
Суд продовжив запобіжний захід блогеру Барабошку у справі Tinder-скандалу

Про це блогер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«24 березня в мене закінчуються чергові 2 місяці запобіжного заходу. Відповідно непередодні, а саме сьогодні (21 березня - ред.), Печерський суд розглядав клопотання прокурорів про його продовження. Наведені аргументи традиційно були не такими переконливими як наприклад у Мангера (Владислав Мангер - голова Херсонської облради - ред.), а отже шанованих людей поновлюють на посадах, а мені продовують запобіжний захід. Цього разу до 29 квітня», - написав він.

Нагадаємо, 7 листопада студентка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Наталія Бурейко опублікувала у Facebook пост, у якому заявила про нібито домагання і погрози з боку Олександра Варченка, заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України, з яким познайомилася в соцмережі Tinder.

8 листопада Прокуратура Києва за заявою дівчини відкрила кримінальне провадження (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством).

Увечері 8 листопада на сторінці Наталії Бурейко у Facebook з’явився новий пост із вибаченнями родині Варченків, натомість усі попередні повідомлення про інцидент зникли.

Олександр Варченко написав у Facebook, що ніколи не був знайомий і не вів жодних листувань у жодних месенджерах з Наталією Бурейко. На його думку, це провокація, метою якої стала діяльність його дружини Ольги Варченко, яка є першою заступницею голови Державного бюро розслідувань.

Правоохоронні органи у цій справі висунули підозри блогеру Олександру Барабошку та полттехнологу Володимиру Петрову.

Барабошку висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

30 листопада 2018 суд вирішив арештувати Олександра Барабошка на два місяці, до 29 січня 2019 року, з можливістю застави на суму 3 млн 40 тис. грн. 3 грудня стало відомо, що заставу було внесено, проте блогер досі зобов'язаний носити електронний браслет.

Володимира Петрова затримали 29 листопада співробітники Головної військової прокуратури і Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за підозрою в порушенні недоторканості приватного життя і таємниці листування чи іншої кореспонденції.

30 листопада йому висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду