Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело

Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело

19 Березня 2019
1211
19 Березня 2019
21:00

Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело

1211
Керівництво АНО «ТВ-Новости» (засновник телеканалу Russia Today) зобов'язує своїх співробітників підписувати «угоду про нерозголошення конфіденційної інформації». Документ забороняє обговорювати те, що відбувається в RT, зі сторонніми особами, критикувати канал у соцмережах та інтерв'ю.
Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело
Російський RT зобов'язує працівників не критикувати канал ще 20 років після звільнення - джерело

Про це повідомляють видання Znak.com та «Дождь» з посиланням на власні джерела в RT.

Зазначається, що угода між співробітниками і керівництвом діє під час роботи та протягом 20 років після звільнення. Якщо працівник телеканалу порушить умови угоди, то буде зобов'язаний виплатити RT 5 млн рублів компенсації.

Znak.com повідомляє, що має в розпорядженні текст цієї угоди з підписом генерального директора «ТВ-Новости» Олексія Ніколова.

З тексту випливає, що під конфіденційною інформацією розуміється «інформація організації або про організацію будь-якого характеру (виробнича, технічна, економічна, організаційна та інша), в тому числі про внутрішню структуру організації, показники діяльності організації, способи здійснення організацією та її працівниками професійної діяльності, стиль і методи роботи, в тому числі отримана на робочих нарадах, про контрагентів, [...] про умови укладених договорів».

«Умисні і ненавмисні (необережні) дії працівника [Russia Today], які призвели до ознайомлення з конфіденційною інформацією хоча б однієї [сторонньої] особи» вважається розголошенням цієї інформації. Причому зовсім неважливо, усно або письмово співробітник цю конфіденційну інформацію розголосив. Способами розголошення вважається інтерв'ю, публічні виступи, листування (в тому числі електронне), повідомлення в блогах і на форумах і навіть в особистих бесідах.

В угоді також сказано, що співробітник RT зобов'язаний повідомити в службу безпеки АНО «ТВ-Новости», якщо хтось сторонній спробує дізнатися конфіденційну інформацію.

За даними джерела Znak.com, відмовитися від підписання даної угоди неможливо.

Сайт телеканалу «Дождь» повідомляє, що його джерела на RT підтвердили цю інформацію.

Прес-служба RT повідомила виданню, що правила роботи і коментування внутрішньої інформації «є у всіх великих компаніях в усьому світі, в тому числі і в Росії».

«Такі правила були розроблені ще з моменту заснування RT, і ми одна з перших міжнародних компаній, які перенесли цей досвід в Росію. Ніякого відношення до цензури це не має: мова йде тільки про корпоративну етику і дотримання правил конфіденційності по відношенню до внутрішньої робочої інформації», - зазначили в прес-службі.

Раніше повідомлялось, що партія президента Франції «Вперед, Республіко!» заявила, що не надасть акредитації журналістам російських державних засобів інформації RT і Sputnik для висвітлення травневих виборів до Європарламенту. «Це не органи преси, а органи пропаганди на службі Кремля», - сказав директор партійної виборчої кампанії Стефан Сежурне.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду