Щоденно російські канали транслюють потоки брехні – Порошенко

Щоденно російські канали транслюють потоки брехні – Порошенко

21 Лютого 2019
1152
21 Лютого 2019
10:00

Щоденно російські канали транслюють потоки брехні – Порошенко

1152
Московська гібридна війна включає таємні операції та хакерські атаки на українські установи та критичну цивільну інфраструктуру.
Щоденно російські канали транслюють потоки брехні – Порошенко
Щоденно російські канали транслюють потоки брехні – Порошенко

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яка розглядала питання: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», йдеться на сайті президента.

«Росія веде безпрецедентну пропагандистську війну проти України – війну, яка фактично почалася до того, як перші жертви загинули на Майдані в Києві. Кожного дня, без перерв на свята і вихідні, всі основні телевізійні канали Росії транслюють потоки брехні і сфальшованих новин про Україну», - підкреслив Петро Порошенко.

Він наголосив: «Ця брехня особливо спрямована на населення окупованих територій, де блокуються українські теле- та радіоканали».

«Це є фактично державною машиною ненависті, яка працює 24/7. Україна є темою №1, №2 і №3 в російських новинах і ток-шоу. Вони розглядають Україну як внутрішнє, а не зовнішнє питання», - зауважив глава держави.

Він додав, що п'ять років тому ця війна почалася під приводом захисту російськомовних в Україні і зараз вона продовжується під приводом захисту православних.

За словами глави держави, продовжуючи неоголошену війну проти України, Кремль відчайдушно намагається переконати міжнародне співтовариство, що він не є стороною цього конфлікту.

«Ми будемо боротися до кінця проти будь-яких спроб представити російську агресивну поведінку щодо моєї країни інакше, аніж те, чим вона є насправді – війною, яка ведеться безпосередньо на очах міжнародного співтовариства», - особливо підкреслив Глава держави.

Президент також закликав міжнародну спільноту визначитись у цьому питанні раз і назавжди.

Нагадаємо, у Варшаві міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав до тісної співпраці з метою протидії викликам і гібридним загрозам, які створює Росія для демократичного світу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду