Гнап повідомив, що вже поклав гроші «Слідства.Інфо» на рахунок, щоб переказати журналістам проекту

Гнап повідомив, що вже поклав гроші «Слідства.Інфо» на рахунок, щоб переказати журналістам проекту

7 Лютого 2019
2525
7 Лютого 2019
20:28

Гнап повідомив, що вже поклав гроші «Слідства.Інфо» на рахунок, щоб переказати журналістам проекту

2525
Екс-керівник проекту «Слідство.Інфо», а нині кандидат у президенти Дмитро Гнап заявив, що переведе залишок від премії, коли буде активовано банківський рахунок «Слідства.Інфо».
Гнап повідомив, що вже поклав гроші «Слідства.Інфо» на рахунок, щоб переказати журналістам проекту
Гнап повідомив, що вже поклав гроші «Слідства.Інфо» на рахунок, щоб переказати журналістам проекту

Про це він заявив під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook.

За поясненнями Дмитра Гнапа, він вже домовився з Анною Бабінець, яка нині керує проектом «Слідство.Інфо», як будуть переказані гроші від отриманої в 2015 році премії.

«Кілька днів тому домовились, що я перекажу ці кошти безготівкою, внесу як благодійний внесок. Зараз "Слідство.Інфо" відкриває в банку рахунок для цього благодійного внеску. Сьогодні я ці гроші поклав на банківський рахунок, перевівши їх з готівки в безготівку. Чекаю, коли активується цей рахунок ОТП-банком, щоб я міг зі свого приватівського рахунку ці гроші переказати як благодійний внесок», - зазначив він.

Також Гнап розповів, що це його «лажа», що гроші не були передані раніше.

«Колись не вистачало часу, колись я думав, хай полеже. Але як тільки перша людина мені подзвонила – це Володимир Торбіч, я сказав, що вони лежать на депозитній скриньці і я готов їх передати», - сказав Дмитро Гнап.

За його версією, у тому, що гроші від премії не були цілком передані на потреби армії, як планувалось, винен журналіст та колишній керівник «Громадського телебачення» Роман Скрипін.

«Ми би профінансували армію, передали, якби не одна чуйна і прекрасна людина – Роман Скрипін, який вважав, що в мене дуже висока зарплатня як в керівника і журналіста проекту – я заробляв аж 2 тис. доларів, і тому мав ділитись і з ним, і з "Громадським". На мою відмову, що цей грант затверджений, є бюджет, нікому я нічого більше не винен - тим більше, до проекту я доклав зусиль, а не Скрипін, щоб ми цей грант отримали, - Скрипіну я відмовив у тому, щоб гроші проекту "Слідство.Інфо" були передані йому в управління. У відповідь, це кінець 2015 року, Роман Скрипін, як глава організації, на рахунках якого були кошти проекту, він заблокував нам рахунки, займаючись шантажем, заблокувавши нам діяльність проекту. Два місяці ми сиділи без грошей. Щоб проект не зупинився, довелось використовувати частину цієї премії. Для того, щоб журналісти їздили на зйомку, на відрядження, щоб виплачувати аванси. Таким чином ми витратили ще 3900 євро», - зазначив екс-журналіст.

При цьому Гнап заявляє, що його колишні колеги-журналісти «прекрасно знали», що кошти від премії знаходяться у нього та зберігаються в банку.

Нагадаємо, у 2015 році журналісти-розслідувачі проекту «Слідство.Інфо» отримали премію «Вільна преса Східної Європи» у розмірі 15 тисяч євро, яку вирішили перерахувати на потреби армії. З’ясувалося, що понад 9 тисяч євро залишаються у банківській ячейці екс-керівника проекту, а тепер кандидата у президенти, Дмитра Гнапа.

Як з'ясував Керівник Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» Володимир Торбіч, у проекта «Слідство.Інфо» затримки з виплатами були до отримання на руки коштів премії, але всі два місяці працівники чекали, нікому нічого не платили. Також колишні колеги Дмитра Гнапа заявляють, що нічого не знали про те, що 9 тис. євро він зберігає в банку «на чорний день».

Народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти. Гнап відповів, що відмовлятись від перегонів не буде.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду