У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція

У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція

3 Лютого 2019
2903
3 Лютого 2019
10:21

У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція

2903
Роботу усіх ресурсів, які, за інформацією правоохоронців, створив та адміністрував 35-річний киянин, наразі припинено. Чоловіку загрожує до шести років ув’язнення.
У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція
У Києві викрили адміністратора 56 піратських сайтів - кіберполіція

Про це повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції.

Так, за даними поліції, підозрюваний начебто самостійно створив та адміністрував 56 піратських інтернет-ресурсів. Серед них - «kinogo2019.com», «kinobudka.net», «onlineseriali.net» та «lostkino.net». Також було встановлено місце розташування серверу, з якого здійснювалось відтворення аудіовізуальних творів.

Правоохоронці провели ряд обшуків у Києві, вилучили ноутбуки, системні блоки, жорсткі диски, телефони та банківські картки, на які зараховувались кошти від розміщення реклами на веб-сайтах.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Вилучену техніку направлено на проведення експертиз. Підозрюваному загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомила у коментарі «Детектор медіа» прес-секретарка департаменту кіберполіції Юлія Квітко, розслідування справи розпочали за заявою Української антипіратської асоціації.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому викрили пірата, який завдав понад 300 тис. грн збитків правовласникам.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2903
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 747
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
1900 дн. тому
Киберполиции более важным заняться нечем, чем отстаивать интересы забугорных правообладателей и ловить мелочь пузатую? Рашисты вроде бы взламывают и атакуют госструктуры Украины!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду