Пригожин профінансував створення нового проросійського радіо у ЦАР - ЗМІ

Пригожин профінансував створення нового проросійського радіо у ЦАР - ЗМІ

31 Січня 2019
1382
31 Січня 2019
18:59

Пригожин профінансував створення нового проросійського радіо у ЦАР - ЗМІ

1382
Як з'ясували журналісти, російський бізнесмен Євген Пригожин, якого пов'язують із «фабрикою тролів» та створенням Приватної військової компанії «Вагнера», начебто вклав гроші у створення нової радіостанції в Центральній Африканській Республіці (ЦАР).
Пригожин профінансував створення нового проросійського радіо у ЦАР - ЗМІ
Пригожин профінансував створення нового проросійського радіо у ЦАР - ЗМІ

Про це повідомляє російська служба «Бі-бі-сі» з посиланням на неназваних співрозмовників.

Зазначається, що нову радіостанцію в ЦАР запустили у період підготовки до виборів в цій країні, до того ж радіо тут - «найпопулярніше і часто єдине джерело інформації для місцевого населення».

«Про те, що створення радіостанції профінансував Євген Пригожин, розповіли два компетентних співрозмовники. Один з них назвав приблизну суму інвестиції - 10 тисяч доларів. Радіостанцію назвали "Ленг Сонг" ("Будуємо солідарність"), на її запуск співробітники Пригожина прилітали з Петербурга, розповіли два джерела в структурах, пов'язаних з бізнесменом. Сам Пригожин це заперечує», - зазначено у статті видання.

Керуватиме радіостанцією відомий у ЦАР журналіст Фред Крок. У листопаді 2018 року на прес-конференції він начебто підтвердив, що радіо створене за підтримки Росії та «має допомогти відновленню країни». 

«Поки передвиборча кампанія в ЦАР ще не почалася, каже співрозмовник "Бі-бі-сі", радіостанція поки не створює ніякого новинного або політичного контенту: якийсь час там ставили російську і радянську музику, включаючи "Вставай, страна огромная"», - повідомляє видання.

Ймовірно, радіо допомагатиме структурам Пригожина підтримувати передвиборчу кампанію чинного президента Туадера Фостен-Арканжи. У 2020 році він має намір балатуватися на другий термін. В межах підготовки до виборів пов'язані з Пригожиним структури проводять в ЦАР футбольні турніри, конкурси краси, будують дитячі майданчики, допомагають в плануванні передвиборчої кампанії і організовують покази фільмів.

Як писав «Детектор медіа», 31 липня, 2018 року стало відомо, що в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) невідомими особами було вбито журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, які знімали там документальний фільм про роботу ПВК «Вагнер». 

Розслідувачі Центру «Досье» вважають, що до злочину причетний місцевий жандарм, який стежив за журналістами та був на зв'язку з людиною російського бізнесмена Євгена Пригожина.

Як відомо, Пригожина часто називають у ЗМІ «кухарем Путіна», тому що його компанії отримують великі державні підряди на закупівлю продуктів харчування. Також бізнесмена пов'язують зі створенням «фабрикою тролів» та Приватної військової компанії «Вагнера». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду