Мін’юст повернув Нацраді на доопрацювання нову редакцію Плану розвитку

Мін’юст повернув Нацраді на доопрацювання нову редакцію Плану розвитку

30 Січня 2019
1930
30 Січня 2019
19:01

Мін’юст повернув Нацраді на доопрацювання нову редакцію Плану розвитку

1930
Міністерство юстиції не зареєструвало і повернуло на доопрацювання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про затвердження змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.
Мін’юст повернув Нацраді на доопрацювання нову редакцію Плану розвитку
Мін’юст повернув Нацраді на доопрацювання нову редакцію Плану розвитку

Про це йдеться в листі Мін’юсту до Асоціації правовласників і постачальників контенту, який оприлюднило видання «Телекритика».

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук повідомила «Детектору медіа», що Нацрада сама попросила повернути документ на доопрацювання, щоби переформулювати пункти, щодо яких Мін’юст висловив зауваження. За її словами, це відбувається фактично щороку.

«Зауваження, як правило, стосуються юридичних формулювань. Ми, якщо в міністерства є питання, забираємо документ, технічно правимо речення, які їх не влаштовуються з точки зору юридичної мови, і відправляємо знову на реєстрацію. Зауважень до концептуальних змін Плану розвитку не було, це лише юридична мова», – повідомила пані Фещук.

Нагадаємо, 13 грудня Нацрада затвердила нову редакцію Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, зробивши крок назустріч створенню пакету платних каналів у мережі «Зеонбуду». Зміни передбачають, що «Зеонбуд» може запровадити платний пакет, просто звернувшись до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії та отримавши від Нацради згоду. План розвитку також не передбачає проведення конкурсу на місця в платному пакеті: конкурс проводиться лише на вільні місця, передбачені для розповсюдження 32 безкоштовних каналів.

Під час громадського обговорення Плану розвитку проти нового формулювання про платний пакет «Зеонбуду» виступили медіагрупи «1+1 медіа» і StarLightMedia, а також шість асоціацій провайдерів: Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК), «Телекомунікаційна палата України», асоціація «Укртелемережа», Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Спілка кабельного телебачення України. Голова правління АППК Наталія Клітна наголосила, що наразі ТОВ «Зеонбуд» фактично є оператором телекомунікацій, юридично — провайдером програмної послуги. У разі запуску платного пакета телебачення його діяльність слід привести у відповідність до вимог законодавства, як і для всіх інших провайдерів.

Нацрада фактично не врахувала заперечень частини індустрії. Член Нацради Олег Черниш, який був проти цього рішення, спрогнозував, що через це Міністерство юстиції не зареєструє документ і він не набуде чинності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1930
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду