До шортлисту «Оскара» ввійшов фільм про Донбас і не ввійшов «Донбас» Лозниці

До шортлисту «Оскара» ввійшов фільм про Донбас і не ввійшов «Донбас» Лозниці

18 Грудня 2018
2374
18 Грудня 2018
12:54

До шортлисту «Оскара» ввійшов фільм про Донбас і не ввійшов «Донбас» Лозниці

2374
Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила короткі списки в 9 номінаціях на 91-ту премію «Оскар». Номінантів на премію із цих списків буде обрано в січні 2019 року.
До шортлисту «Оскара» ввійшов фільм про Донбас і не ввійшов «Донбас» Лозниці
До шортлисту «Оскара» ввійшов фільм про Донбас і не ввійшов «Донбас» Лозниці

До переліку з 15 стрічок у номінації «Кращий документальний ігровий фільм» увійшла стрічка режисера Симона Леренга Вільмонта «Віддалений гавкіт собак» про 10-річного Олега, який живе в зоні бойових дій на Донбасі. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив асистент режисера стрічки, журналіст Азад Сафаров: «Поки ви спали, фільм про Україну пройшов у шортлист Оскара! Фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs). Той, що вже отримав 25 нагород у світі і був номінантом на кращу стрічку Європейської кіноакадемії. Тепер ми у списку 15 найкращих документалок світу. У січні назвуть п’ятірку номінантів».

Водночас до списку 9 стрічок номінації «Кращий фільм іноземною мовою» не ввійшла стрічка Сергія Лозниці «Донбас», яку було обрано претендентом від України на участь в оскарівській гонитві 29 серпня цього року Оскарівським комітетом. 

Перелік стрічок, що потрапили до шортлисту і чекають на подальший відбір до списку номінантів, оприлюднено на офіційному сайті кінопремії.

Нагадаємо, у документальному фільмі «Віддалений гавкіт собак» події розгортаються на сході України поблизу лінії фронту. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку воєнних дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші.

Фільм було вироблено в копродукції Данії, Швеції та Фінляндії. Український глядач міг побачити його на цьогорічному кінофестивалі Docudays UA, де фільм отримав головний приз студентського журі.

«Віддалений гавкіт собак» має успішний фестивальний досвід. Стрічка також боролася за звання кращого документального фільму Європейської кіноакадемії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2374
Читайте також
22.01.2019 15:30
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
3 605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду