Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ

Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ

17 Грудня 2018
1722
17 Грудня 2018
15:07

Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ

1722
Найбільше матеріалів з ознаками замовлення зафіксовано в полтавських (107) та львівських онлайн-ЗМІ (89 замовних матеріалів протягом тижня). Найменше таких матеріалів виявилося в онлайн-ЗМІ Ужгорода – 15 матеріалів за тиждень.
Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ
Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ

Такими є результати дослідження контенту місцевих інтернет-ЗМІ у 10 регіонах України, яке провів ГО «Інститут масової інформації».

ІМІ зазначає, що в середньому 4% інтернет-новин у регіональних ЗМІ України містять ознаки замовлення.

«Порівняно до останнього передвиборчого періоду восени 2015 року (15%), цей показник свідчить про те, що активна політична передвиборча кампанія в регіонах ще не стартувала на момент моніторингу», – зазначають експерти ІМІ.

Згідно з дослідженням, головними замовниками матеріалів з ознаками замовлення залишаються місцеві ОДА та РДА: на них припадає в середньому 40% матеріалів з ознаками замовлення. Найбільше таких матеріалів публікували ЗМІ Дніпра (59% матеріалів з ознаками замовлення) та Харкова (52%).

Окрім того, за даними дослідження ІМІ, 9% матеріалів з ознаками політичного замовлення в регіональних онлайн-ЗМІ стосувалися діяльності Опозиційного блоку, по 8% – Опозиційної платформи «За життя» та БПП.

Співвідношення політичних та комерційних матеріалів з ознаками замовлення в регіональних інтернет-ЗМІ склало 60% до 40% відповідно. Це, за повідомленням ІМІ, свідчить про низьку активність загальнонаціональних політиків на регіональному рівні.

Детальніше з методологією дослідження можна ознайомитися на сайті ІМІ.

Нагадаємо, дослідження ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) показало, що 80% від загальної кількості матеріалів із ознаками замовності, розміщених онлайн-виданнями у липні, стосувалися Української православної церкви Московського патріархату та Віктора Медведчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду