Порошенко нагадав, що висував декілька ініціатив у розслідуванні вбивства Шеремета

Порошенко нагадав, що висував декілька ініціатив у розслідуванні вбивства Шеремета

16 Грудня 2018
1506
16 Грудня 2018
20:56

Порошенко нагадав, що висував декілька ініціатив у розслідуванні вбивства Шеремета

1506
Президент України Петро Порошенко не задоволений відсутністю результату в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета. Але він сподівається, що це не той випадок, коли вбивць знайти не вдасться. Про це президент сказав на прес-конференції 16 грудня.
Порошенко нагадав, що висував декілька ініціатив у розслідуванні вбивства Шеремета
Порошенко нагадав, що висував декілька ініціатив у розслідуванні вбивства Шеремета

Про справу Павла Шеремета у своєму запитанні до Петра Порошенка згадав журналіст «Громадського» Максим Каменєв: «Ви казали, що для нас немає нічого неможливого, коли говорили про отримання томоса. Але ми досі не знаємо, хто вбив Павла Шеремета».

«Я казав, що для нас немає нічого неможливо в питаннях розвитку країни і реформ, – відреагував Петро Порошенко. – Я особисто знав Павла Шеремета. Я наголошую, що, на відміну від багатьох попередніх розслідувань при попередніх владах, я зустрічався з рідними Павла і висував декілька ініціатив».

Петро Порошенко нагадав, що він звернувся до посольства США з проханням надіслати експертів з Федерального бюро розслідувань для професійної допомоги слідству та для забезпечення прозорості розслідування.

Також, за його словами, він пропонував рідним Павла Шеремета назвати кандидатури зарубіжних експертів для включення їх до слідчої групи: «Коли я зустрічався з рідними – це була річниця – я попросив (хоча це має дуже серйозні законодавчі обмеження): якщо будь-хто з рідних або активістів має будь-які пропозиції, щоб ми залучили фахівців з будь-яких авторитетних розслідувальних відомств наших країн-партнерів (тоді називався Скотленд-Ярд), дайте мені прізвище слідчого чи групи, я звернуся до генерального прокурора, я звернуся до шефа національної поліції, ми точно включимо його в слідчу групу. Це була і готовність співпрацювати, і вимога прозорості».

«Можу наголосити, що такі дії (звернення до міжнародних партнерів по допомогу в розслідуванні. – ДМ) є безпрецедентними. Але це мене не тішить, бо нема результату, не встановлений убивця. На жаль, є випадки, коли вбивць знайти не вдається. Але я маю надію на те, що це не той випадок», – сказав він.

«Якщо у вас є будь-які пропозиції, я готовий іти на будь-які кроки для того, щоб знайти вбивць, притягти їх до відповідальності або принаймні додати прозорості розслідуванню. Я відкритий до цього», - звернувся Петро Порошенко до журналістів.

Нагадаємо, на попередній прес-конференції 28 лютого 2018 року Петро Порошенко дорікнув виданню «Українська правда» щодо їх активності у справі вбивства журналіста Павла Шеремета: «Я не Господь і не знаю хто вбив Павла Шеремета. Але в мене так само болить, як і у вас. Я так само знав Павла Шеремета. І в "Української правди" немає права на приватизацію Павла. Не є так, що ви можете від всіх вимагати і звинувачувати… Ми кожен маємо робити свою справу. Якщо ви вважаєте, що президент може щось зробити, звертайтеся до мене».

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1506
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гость
1955 дн. тому
да шоб ты сдох сволота
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду