У Kyiv Post прокоментували відмову чотирьох переможців від нагороди Top 30 Under 30

У Kyiv Post прокоментували відмову чотирьох переможців від нагороди Top 30 Under 30

12 Грудня 2018
2364
12 Грудня 2018
21:36

У Kyiv Post прокоментували відмову чотирьох переможців від нагороди Top 30 Under 30

2364
11 грудня четверо переможців премії видання Kyiv Post відмовилися від нагороди Top 30 Under 30 на знак протесту проти спонсора відзнаки Віктора Пінчука. Номінанти пов'язують олігарха зі справою вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.
У Kyiv Post прокоментували відмову чотирьох переможців від нагороди Top 30 Under 30
У Kyiv Post прокоментували відмову чотирьох переможців від нагороди Top 30 Under 30

Реакцію Kyiv Post на відмову чотирьох переможців від нагороди оприлюднено на сайті видання.

«Ми поважаємо рішення переможців, які вирішили не приймати цю нагороду. Ми також поважаємо їхнє рішення використати свій час на сцені, щоб зробити важливу для них заяву. Ми бачили, як дехто реагував, критикуючи їх за те, що вони не відмовились від нагороди заздалегідь, а зробили це на сцені. Ми не поділяємо цю критику. Ми вважаємо, що кожен з 30 переможців завоював право бути на цій сцені своїми видатними досягненнями, і їм слід дозволити використати свій час там, як вони вважають найкращим», - йдеться у заяві.

У виданні також підкреслили, що Top 30 Under 30 є нагородою Kyiv Post, а не Фонду Пінчука, який виступив одним зі спонсорів церемонії нагородження.

«Наші рекламодавці не диктують, що нам писати, аналогічні стосунки у нас зі спонсорами наших подій», - заявили у Kyiv Post.

Крім того, у виданні зазначили, що завжди ставились до Віктора Пінчука як і до інших олігархів, а в 2016 опублікували розслідування про нього «Віктор Пінчук: друг чи ворог України?».

«Його фундація спонсорувала цю нагороду, знаючи, що не отримає для свого патрона будь-якого особливого ставлення від газети. Ми також критикували Пінчука в розділі думок, але з двох питань ми поділяємо його інтереси: виявлення і шанування найкращих молодих людей України, як це робить Top 30 Under 30, а також піднесення України серед світових лідерів, як це робить його щорічний форум Ялтинська європейська стратегія», - додали у виданні.

Нагадаємо, відзнаку Top 30 Under 30 вручають молодим лідерам України, які мають значні досягнення у різних сферах життя і ще не досягли 30-річного віку.

Цього року від нагороди відмовилися Владислав Грезєв та Віталій Устименко, які входять до оргкомітету громадського руху «Хто вбив Катю Гандзюк?». До них приєднався очільник руху «Будуємо Україну разом» Юрко Дідула. Він зазначив, що цінності Пінчука суперечать цінностям команди його проекту, а також України. Від нагороди також відмовився керівник проекту The Ukrainians Тарас Прокопишин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду