Рада Європи шукає спеціалістів для моніторингу ЗМІ під час виборів

Рада Європи шукає спеціалістів для моніторингу ЗМІ під час виборів

27 Листопада 2018
1881
27 Листопада 2018
17:00

Рада Європи шукає спеціалістів для моніторингу ЗМІ під час виборів

1881
Рада Європи повідомляє про пошук спеціалістів для медіамоніторингу під час президентських виборів в Україні. Моніторинг триватиме у період з січня по березень та з серпня по жовтень 2019 року.
Рада Європи шукає спеціалістів для моніторингу ЗМІ під час виборів
Рада Європи шукає спеціалістів для моніторингу ЗМІ під час виборів

Про це йдеться в релізі Ради Європи.

Зокрема повідомляється, що експертами Ради Європи було розроблено методологію моніторингу засобів масової інформації на предмет висвітлення ними виборчого процесу та дотримання журналістських стандартів і стандартів висвітлення виборчого процесу, а також положень діючого національного виборчого законодавства.

«Зазначена методологія розроблена для застосування громадськими організаціями, які здійснюють або хочуть здійснювати моніторинг ЗМІ під час виборчого процесу», – повідомили у Раді Європі.

За повідомленням РЄ, планується, що моніторинг здійснюватиметься незалежними громадськими експертами/спеціалістами у партнерстві з Комісією журналістської етики та Незалежною медійною радою та за підтримки Ради Європи.

Зокрема РЄ шукає активних громадян, які мають досвід спостереження за виборчим процесом та/або досвід моніторингу засобів масової інформації поза та/або під час виборчого процесу.

Бажаючі взяти участь у проведенні моніторингу ЗМІ під час виборчого процесу у 2019 році, мають пройти тренінг щодо проведення моніторингу відповідно до розробленої методології, який буде проведено експертами Ради Європи у період з 10 по 14 грудня 2018 року у місті Києві. Після тренінгу буде проведений конкурс для відбору спеціалістів з медіа моніторингу, які будуть працювати на оплачуваній основі.

Для того, щоб стати учасниками тренінгу, необхідно до 6 грудня 2018 року заповнити форму.

Витрати, пов’язані з участю у тренінгу (відшкодування проїзду, проживання та харчування) забезпечується в рамках проектів Ради Європи. Підтвердження участі у тренінгу буде надіслано на електронну пошту, вказану при реєстрації, до 6  грудня 2018 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1881
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду