Законопроект про державні кіностудії направили на повторне друге читання

Законопроект про державні кіностудії направили на повторне друге читання

23 Листопада 2018
1285
23 Листопада 2018
18:35

Законопроект про державні кіностудії направили на повторне друге читання

1285
Верховна Рада України 22 листопада розглянула у другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з набранням чинності Законом України "Про державну підтримку кінематографії в Україні"».
Законопроект про державні кіностудії направили на повторне друге читання
Законопроект про державні кіностудії направили на повторне друге читання

Про це повідомляє «Бюро української кіножурналістики».

Законопроект №8251 передбачає уточнення діяльності кінокомісій та державних кіностудій.

Зокрема, прикінцеві положення законопроекту пропонують визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про заборону приватизації, відчуження, передачі в заставу та внесення до статутних капіталів господарських товариств усіх форм власності пакета акцій, що належить державі у статутному капіталі Закритого акціонерного товариства «Одеська кіностудія» (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 32, ст. 317).

Натомість законопроект передбачає, що «обов’язковою умовою приватизації державної кіностудії, а також акцій (пакетів акцій, інших корпоративних прав), що належать державі, будь-якої іншої кіностудії є збереження основної мети діяльності такої кіностудії впродовж 20 років з дати завершення приватизації».

Частина законопроекту, де йшлося про приватизацію кіностудії, викликала невдоволення деяких депутатів, зокрема, Олексія Гончаренка (БПП) та Миколи Скорика (Опозиційний блок), які висловилися проти. Попри узгодження, що відбулися безпосередньо у сесійній залі, Рада не підтримала законопроект та 234 голосами направила його на повторне друге читання.

Нагадаємо, що закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» Верховна Рада ухвалила 23 березня 2017 року. Законом визначаються форми і порядок надання державної фінансової підтримки суб'єктам кінематографії, деталізується механізм участі держави у фінансуванні кіновиробництва, визначаються культурні та виробничі критерії культурного тесту фільмів, вводиться бальна система – оцінні елементи національних фільмів тощо. Крім того, згідно з законом, має бути створена Рада державної підтримки кінематографії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1285
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду