Європарламент та НДІ закликали Раду підтримати фінансування Суспільного в повному обсязі

Європарламент та НДІ закликали Раду підтримати фінансування Суспільного в повному обсязі

17 Листопада 2018
3011
17 Листопада 2018
14:39

Європарламент та НДІ закликали Раду підтримати фінансування Суспільного в повному обсязі

3011
Також вони закликали відкрити в Україні офіс Facebook та відповідно позначати політичну рекламу у медіа.
Європарламент та НДІ закликали Раду підтримати фінансування Суспільного в повному обсязі
Європарламент та НДІ закликали Раду підтримати фінансування Суспільного в повному обсязі

Про такі рекомендації для підвищення довіри громадськості до політичного процесу в Україні йдеться в офіційній заяві спільної міжнародної делегації, організованої Національним Демократичним інститутом (НДІ) та Європейськіим парламентом, від 17 листопада 2018 року.

«Верховна Рада має підтримати бюджет, запропонований урядом для Національної суспільної телерадіокомпанії України. [...] Facebook має відкрити представництво і, разом з іншими онлайн-платформами, співпрацювати з українськими зацікавленими сторонами для моніторингу, виявлення та протидії інформації. Політична реклама, як у традиційних медіа, так і у соціальних медіа, має бути відповідно позначена», - зазначено в заяві.

Метою роботи делегації було незалежно та точно оцінити підготовку до виборів президента України 2019 року; зробити оцінку загального політичного середовища; розглянути фактори, які можуть вплинути на цілісність виборчого процесу, а також надати рекомендації для забезпечення проведення мирних і достовірних виборів.

Делегацію НДІ очолили Дерек Мітчелл, президент НДІ та колишній посол США у Бірмі (М'янмі), та Вільям Тейлор, виконавчий віце-президент Інституту миру (США) та колишній посол США в Україні. До складу делегації НДІ також увійшли Крістіна Хартман, експертка з виборів та політична консультантка; Лора Джуетт, регіональна директорка програм НДІ в Євразії; Патрик Мерло, директор виборчих програм НДІ; Мері О'Хейген, головна радниця та директорка програм НДІ в Україні.

Делегацію Європейського парламенту очолив депутат ЄП Дарюш Росаті (Європейська народна партія, Польща). До складу делегації також увійшла депутатка ЄП Ребекка Хармс (Зелені/Європейський вільний альянс, Німеччина), та Джеррард Кілі, керівник відділу Департамента підтримки демократії в ЄП.

Як відомо, фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України на 2019 рік відповідно до закону про Суспільне мовлення має становити 1 млрд 816 млн 933 тис. грн. Про це йдеться у проекті Закону про Державний бюджет України на 2019 рік, опублікованому на сайті Верховної Ради України.

Народні депутати Віктор Бондар та Антон Яценко (група «Партія Відродження») запропонували зменшити фінансову підтримку Національної суспільної телекомпанії України у 2019 році на 1 040 370 000 грн. Згідно з інформацією джерел з Верховної Ради України, 18 жовтня парламент частково підтримав пропозицію Бондаря/Яценка: видатки зменшено на 816 933 тис. грн.

Нагадаємо, громадські та правозахисні організації закликали Верховну Раду України проголосувати за належне фінансування для Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Через недофінансування Суспільного мовлення правління Національної суспільної телерадіокомпанії України підготувало антикризові заходи, щоб зекономити кошти і виконати найнеобхідніші фінансові зобов’язання до грудня 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3011
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду