«Вікна-новини» покажуть спецпроект до Дня пам'яті жертв Голодомору

«Вікна-новини» покажуть спецпроект до Дня пам'яті жертв Голодомору

16 Листопада 2018
1850
16 Листопада 2018
18:30

«Вікна-новини» покажуть спецпроект до Дня пам'яті жертв Голодомору

1850
З 19 по 23 листопада до Дня пам'яті жертв Голодомору програма «Вікна-новини» на СТБ покаже цикл сюжетів «Людяність в нелюдяні часи» кореспондента Ірини Стороженко.
«Вікна-новини» покажуть спецпроект до Дня пам'яті жертв Голодомору
«Вікна-новини» покажуть спецпроект до Дня пам'яті жертв Голодомору

Про це повідомляє прес-служба СТБ.

Телеглядачі побачать п'ятисерійний спецпроект про благодійників, які рятували життя за часів Голодомору 1932–33 рр.

«Свідки цієї трагедії - це люди, які змогли вижити. І за їхнім порятунком майже завжди є рятівник. Уявіть собі, коли від голоду вимирали цілі родини, коли, доходячи до останньої межі, голодні люди їли одне одного, коли ламалися фізично і психічно, були і ті, що вистояли: не втратили людської подоби, благородства та головне - людяності», - зазначила автор спецпроекту Ірина Стороженко.

У 2009 році про про таких людей вийшла ціла книга Інституту національної пам'яті «Людяність в нелюдяні часи». З цієї книги командою «Вікна-новини» було вибрано 5 історій порятунку за часів Голодомору. Вони й будуть показані в новому спецпроекті.

«Для мене цей спецпроект став ще й особистим поштовхом відшукати також людей, причетних до порятунку мого дідуся. Від голоду померли моя прабабуся Марфа та прадідусь Матвій. Моє коріння по батьковій лінії зі Сквири на Київщині. Коли в 32-му році там почався голод, червоноармійці оточили місто, щоб не випускати втікачів. В родині було два сини –16-річний Конон (мій дідусь) та його 14-річний брат Микола. Після розкуркулення в них не лишилося нічого. Єдина цінна річ вдома – кожух. Батьки віддали дідові все, що мали, і сказали тікати. Він чкурнув вночі через ліс до залізниці, а там застрибнув на товарний потяг, на якому доїхав до Дніпродзержинська (Кам'янське). Там повним ходом йшла індустріалізація – будувалися промислові гіганти, і він потрапив на завод «Дніпроазот», таким чином врятувався. Там зустрів мою бабусю, вже там народився мій батько, а згодом і я. Вдячність – це головна емоція цього циклу», – пояснила Ірина Стороженко.

Спецпроект «Людяність в нелюдяні часи» вихожитиме у випусках програми «Вікна-новини» з 19 по 23 листопада о 17:30 і 22.00 на СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1850
Читайте також
27.11.2018 10:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду