У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять

У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять

30 Жовтня 2018
3084
30 Жовтня 2018
11:22

У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять

3084
30 жовтня на засіданні колегії Держкомтелерадіо виконуючий обов’язки начальника управління інформації та зав’язків із громадськістю Київської обласної державної адміністрації Дмитро Горбачов повідомив, що на Київщині з 39 комунальних друкованих ЗМІ реформувались п’ять
У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять
У Київській області з 39 друкованих ЗМІ реформувались п’ять

Про це повідомляє «Укрінформ».

«У Київській області зареєстрували 39 комунальних друкованих видань. З них реформовано 5 видань», – сказав він.

За словами пана Горбачова, одне видання нині перебуває у процесі припинення своєї роботи, а щодо 4 редакцій взагалі не прийняте рішення про реформування – «Київська правда», «Вишгород», «Новини  Полісся» та «Рідне місто».

Також заплановано розгляд питань щодо виходу  зі складу засновників трьох видань – «Час Київщини», «Життя і слово», «Новий день». Решта редакцій, за словами пана Горбачова, перебувають на  різних  етапах реформування.

Нагадаємо, у вересні розпочались останні три місяці, впродовж яких усі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки і до кінця цього періоду залишилося останні 3 місяці. Станом на сьогодні з 752 видань, що мають роздержавитись, реформувалися всього 241, тобто третина.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ініціаторами якого стали дев’ять членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів №№ 65607291 і 7395, які пропонують зміни до закону про реформування державної та комунальної друкованої преси.

Медійні громадські організації закликали Верховну Раду якнайшвидше розглянути і ухвалити саме законопроект № 8441.

2 жовтня Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"». У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3084
Читайте також
05.09.2018 13:38
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
3 481
03.09.2018 13:31
Катерина Кулина
для «Детектора медіа»
3 874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду