Оголошено переможця конкурсу соціальної реклами про піратство

Оголошено переможця конкурсу соціальної реклами про піратство

25 Жовтня 2018
1974
25 Жовтня 2018
18:35

Оголошено переможця конкурсу соціальної реклами про піратство

1974
24 жовтня на Ukrainian Creative Week Громадський союз «Ініціатива Чисте небо» і Всеукраїнська рекламна коаліція оголосили результати конкурсу ідей для рекламної кампанії про інтелектуальну власність. Переможцем стала рекламна група Publicis.
Оголошено переможця конкурсу соціальної реклами про піратство
Оголошено переможця конкурсу соціальної реклами про піратство

Про це повідомляється в прес-релізі організаторів конкурсу.

Повідомляється, що ідея-переможець заснована на думці, що люди, користуючись піратським контентом, не відчувають себе співучасниками злочину. Але чи багато з них погодяться купити невіртуальну річ, дізнавшись, що вона крадена? Publicis запропонував провести соціальний експеримент: відкрити тимчасовий магазин і знімати на відео його покупців, звичайних людей, які цікавляться річчю, а потім їхню реакцію, коли їм кажуть, що ця річ - крадена. Слоган - «Піратський контент теж комусь належав, перш ніж його вкрали».

Друга ідея комунікації в тому, що багато українців не замислюються про авторські права на музичні твори, фільми, програмне забезпечення, книги та інші продукти інтелектуальної праці, поки це не торкнеться їх особисто. Поки їх не зачепило. Ідея кампанії #zachepylo включає в себе ролик, рекламу в метро, партизанський маркетинг, коли на вулицях, поруч з афішами вішають підроблені «афіші» тих же заходів. А також в Instabooth в ТРЦ, коли відвідувачі роздруковують своє фото з соціальних мереж в автоматі, і на ньому з'являється реклама брендів: хтось заробляє на вашому фото.

Також передбачається залучення лідерів думок, особливо з креативної індустрії. Окремий напрямок – мерч: дизайнери розробляють власні принти на тему копірайту, які кожен бажаючий може надрукувати на своєму одязі, але з умовою вказати автора і розмістити напис: «Copy original - not original».

Всього в презентації переможця було чотири ідеї для комунікації про важливість захисту авторських прав.

«Чисте небо» планує почати реалізацію ідей, запропонованих Publicis, вже у цьому році - з хештег-кампанії #zachepylo.

Зйомки ролика соціальної реклами відбудуться, коли «Чисте небо» збере необхідний для цього бюджет. Поки громадська спілка займається переговорами в рамках фандрейзингу. Після створення ролику він буде транслюватися на національних українських телеканалах.

У конкурсі «Інтелектуальна власність - така ж власність» взяли участь чотири рекламних агентства. До складу журі увійшли представники ВРК, StarLightMedia, 1+1 Media і Ініціативи «Чисте небо».

Як повідомляв «Детектор медіа», ініціатива «Чисте небо», відома створенням разом із Українською антипіратською асоціацією сервісу blacklists.org.ua, надала ринку ще один «чорний список» - осіб та компаній, що надають ТБ послугу.

Нагадаємо, «Чисте небо» - ініціатива чотирьох найбільших медіагруп України - «1+1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна» і Inter Media Group, які представляють телеканали Інтер, 1+1, Україна, НЛО TV, Індиго TV, Футбол 1 / Футбол 2, СТБ, ICTV, Новий канал, ТЕТ, М1, М2, 2+2, НТН, 1+1 International, Інтер+, К1, МЕГА, Ентер-фільм, К2, Піксель, Zoom, Оце, регіональну групу - Донбас, Сигма, 34 канал, сервіс інтерактивного цифрового телебачення OLL.TV.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 757
11.04.2018 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
4 731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду