АМКУ взявся з'ясувати причину подорожчання цифрових тюнерів

АМКУ взявся з'ясувати причину подорожчання цифрових тюнерів

1 Жовтня 2018
12067
1 Жовтня 2018
20:27

АМКУ взявся з'ясувати причину подорожчання цифрових тюнерів

12067
Антимонопольний комітет України звернувся до торгівельних мереж, які продають цифрові тюнери, тому що через вимкнення аналогового телебачення «питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим».
АМКУ взявся з'ясувати причину подорожчання цифрових тюнерів
АМКУ взявся з'ясувати причину подорожчання цифрових тюнерів

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Антимонопольний комітет України у зв’язку зі зверненнями та скаргами громадян для з’ясування питання завищених цін на телевізійні тюнери, які можуть приймати цифрове ефірне телебачення у стандарті DVB-T2 (MPEG-4), надіслав вимоги ТОВ "Розетка.УА", ТОВ "Сав-Дістибьюшн", ТОВ "Дієса", ТОВ "Алло", ТОВ "Комфі Трейд" та іншим мережам», - йдеться в повідомленні.

В АМКУ зазначили, що у зв’язку із вимкненням аналогового телебачення в Україні, а також беручи до уваги прохання Нацради України з питань телебачення і радіомовлення «зважати на можливе різке збільшення попиту серед населення на телевізійні тюнери» та ініціативу Кабінету міністрів України звільнити тюнери до 1 січня 2020 року від в’їзного мита – «питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим і будь-які зловживання у цій сфері, у разі їх наявності, є неприпустимими».

Як повідомляв «Детектор медіа», Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо звільнення до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2. Після схвалення на засіданні уряду Кабмін має внести законопроект на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, за рішенням уряду у зв’язку з переходом на цифрове мовлення з 1 вересня в Україні було вимкнено аналогове ефірне телебачення по всій території країни, крім зони ООС (Донецька та Луганська області), прикордонних територій з Кримом (Херсонська область) і Росією (Чернігівська, Сумська та Харківські області). Також уряд продовжив до 1 травня 2019 року аналогове ефірне мовлення телеканалів Національної суспільної телерадіокомпанії України та місцевих телеканалів, які не мають цифрових ліцензій.

Однак 25 вересня Концерн РРТ, який є оператором ефірного аналогового телебачення, через заборгованість вимкнув аналогову трансляцію телеканалу «UA: Перший» майже по всій Україні, крім зони ООС і прикордонних з Кримом і Росією областей.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики пропонує передбачити в державному бюджеті кошти на купівлю цифрових тюнерів DVB-T2 (сет-топ-боксів) для малозахищених верств населення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12067
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду