19 вересня – круглий стіл «Анімація в Україні: як забезпечити зростання ринку»

17 Вересня 2018
1111
17 Вересня 2018
17:53

19 вересня – круглий стіл «Анімація в Україні: як забезпечити зростання ринку»

1111
19 вересня о 15:50 в рамках міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week відбудеться круглий стіл «Анімація в Україні: як забезпечити зростання ринку», організований у партнерстві з Українською анімаційною асоціацією УАнімА.
19 вересня – круглий стіл «Анімація в Україні: як забезпечити зростання ринку»

Сьогодні анімація в Європі стрімко розвивається. Вона використовує передові технології, першою тестує нові бізнес-моделі та рухає вперед всю індустрію. Нинішній вектор розвитку української анімації відповідає цьому європейського тренду.

Один з успішних прикладів української анімації – повнометражна стрічка «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» студії Animagrad (Film.ua Group), що вийшла цього року. На внутрішньому ринку вона відразу ж встановила рекорд: лише за два тижні зібрала 29 801 235 грн. Права на показ мультфільму продані в понад 50 країн, а в Індії «Викрадена принцеса» взагалі стала першою повнометражною анімацією неамериканського виробництва, що вийшла в широкий прокат. Станом на кінець серпня 2018 мультфільм подивилося понад 1 млн осіб, і його прокат триває.

Проте яке ж в цілому місце України на карті анімаційного ринку Європи й світу? Та що відбувається на нашому внутрішньому ринку сьогодні? Цим питанням присвячено спеціальне дослідження «Стан ринку анімації в Україні: зріз ситуації, досягнення, проблеми», проведене Українською асоціацією маркетингу з ініціативи Української анімаційної асоціації УАнімА. Результати даного дослідження будуть представлені на круглому столі.

У дискусії, модератором якої стане головний редактор інтернет-видання Platffor.ma Юрій Марченко, візьмуть участь профільні експерти. А саме – голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, виконавчий директор УАнімА й продюсер студії «Червоний собака» Олена Голубєва, директор анімаційної студії Animagrad Єгор Олесов, генеральний директор ДП «Укранімафільм» Дмитро Лісенбарт, генеральний продюсер нішевих каналів «1+1 медіа» Іванна Найда, генеральний директор «Кінокомпанії ММД» Роман Мартиненко, проектний менеджер Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні Ганна Турло, а також експерт Української асоціації маркетингу Валентина Лаврененко.

Учасники дискусії обговорять питання взаємодії анімації з індустріями телебачення й кіно, роль держави в розвитку анімаційної індустрії в контексті розробки та прийняття державної цільової програми на 5 років. А також розглянуть шляхи подальшого розвитку українського ринку анімації – як всередині країни, так і на міжнародному рівні. Та проаналізують План розвитку ринку анімації в Європі (The European Animation Plan) й те, що він може означати для України.

Цей План було розроблено у вересні минулого року офісом Creative Europe Media з ініціативи Cartoon, Animationin Europe та Annecy Festival MIFA. Він передбачає механізми та рішення для розвитку галузі на найближчі п’ять років, а також окреслює її сподівання. У грудні 2017 року План підтримали представники національних анімаційних асоціацій 19-ти країн Центральної та Східної Європи, включно з Україною. Вони підписали Люблянську угоду (The Ljubljana Accord), мета якої – створення платформи для обміну інформацією, мереж для співпраці між країнами, а також заохочення й підтримка зростання сектору шляхом забезпечення всеохоплюючої інформації як для місцевої, так і для міжнародної аудиторії.

Круглий стіл «Анімація в Україні: як забезпечити зростання ринку» відбудеться в Hyatt Regency Kyiv (вул. Алли Тарасової, 5) у третій день медіафоруму Kyiv Media Week (19 вересня) з 15:50 до 16:50.

Kyiv Media Week відбудеться 17-21 вересня 2018 року в HyattRegency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду