Нацрада поскаржилася на суддю, який заборонив вимикати аналогове телебачення

Нацрада поскаржилася на суддю, який заборонив вимикати аналогове телебачення

5 Вересня 2018
2434
5 Вересня 2018
17:26

Нацрада поскаржилася на суддю, який заборонив вимикати аналогове телебачення

2434
4 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення подала до Вищої ради правосуддя скаргу на дії судді Сарненського районного суду Рівненської області Олексія Рижого, який 30 серпня своєю ухвалою заборонив вимкнення в Україні аналогового телевізійного мовлення.
Нацрада поскаржилася на суддю, який заборонив вимикати аналогове телебачення
Нацрада поскаржилася на суддю, який заборонив вимикати аналогове телебачення

Про це повідомляє офіційний сайт Нацради.

Нацрада вважає, що суддя виніс цю ухвалу неправомірно та з порушенням норм чинного законодавства.

Також Нацрада подала до Сарненського районного суду Рівненської області заяву про скасування забезпечення позову та надіслала апеляційну скаргу на ухвалу про забезпечення позову.

Ухвала суду стосувалася не лише Нацради, а й Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення.

Концерн РРТ поки що не подавав апеляції, повідомив «Детектору медіа» генеральний директор підприємства Петро Семерей. «Концерн РРТ крім ухвали ще жодних документів із суду не отримав. Ми готуємо апеляцію, але ще не подали, тому що не маємо всіх матеріалів справи. Оскарження також вимагає додаткових коштів від Концерну, яких у нас немає», — пояснив він.

Нагадаємо, 30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну РРТ вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

Ухвалу було винесено на забезпечення позову громадянки України Надії Мізюрко проти Нацради і Концерну РРТ. Третіми особами у справі виступають Управління захисту споживачів у Рівненській області, телеканал «1+1» (ТОВ «Телерадіокомпанія “Студія 1+1”») і Кабінет Міністрів України.

У самому позові позивачка просить суд визнати за нею право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення та зобов’язати Нацраду і Концерн РРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації через аналогове ТБ.

Разом з позовом пані Мізюрко подала заяву про забезпечення позову, яку задовольнив 30 серпня суд. Своєю ухвалою суд:

- зупинив дію норми про припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення в Плані використання радіочастотного ресурсу України, затвердженому постановою Кабміну;

- заборонив Концерну РРТ вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання радіо технології аналогового телевізійного мовлення;

- заборонив Нацраді приймати будь-які рішення, пов’язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення.

Генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей спершу повідомив «Детектору медіа», що Концерн РРТ буде виконувати це рішення суду.

Але 1 вересня Концерн РРТ усе ж таки вимкнув аналоговий сигнал. Петро Семерей пояснив відключення «вказівкою керівництва» й назвав свої дії «порушенням закону». Згодом він уточнив, що врахував усі аргументи «за» і «проти», а за добровільне невиконання рішення суду кримінальної відповідальності немає. «Я беру на себе відповідальність як за те, що добровільно не виконав рішення суду, так і за те, що в якійсь мірі винуватий перед глядачами», — сказав пан Семерей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2434
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду