Texty.org зробили заяву, що на виборах голосуватимуть за Порошенка

Texty.org зробили заяву, що на виборах голосуватимуть за Порошенка

4 Вересня 2018
2650
4 Вересня 2018
16:07

Texty.org зробили заяву, що на виборах голосуватимуть за Порошенка

2650
Texty.org опублікували заяву, підписану редакторами видання Роман Кульчинським та Анатолієм Бондаренком, чому на виборах вони голосуватимуть за чинного президента Петра Порошенка.
Texty.org зробили заяву, що на виборах голосуватимуть за Порошенка
Texty.org зробили заяву, що на виборах голосуватимуть за Порошенка

«Головне питання президентських виборів – це подальше протистояння України та Росії. Чому не реформи чи корупція? Бо якщо Росія завдасть нам поразки – це перекреслить можливість змін взагалі. Але коли країна чинить організований спротив Росії, шанс на реформи і подолання корупції залишається. В ГУЛАГу немає місця інноваціям та відкритості. Тож зараз на кону наша свобода і наші життя», - ідеться у статті «Чому ми будемо голосувати за Порошенка».

У статті проаналізовано причини, які зумовили вибір.

Наріжним питання вибору, на думку авторів заяви, є те, хто з наступних президентів найбільше гарантуватиме фізичну безпеку українцям як нації.

Автори визначили два критерії:

1. Чи розуміє політик суть українсько-російської війни?

2. Політик говорить про мир – чи про готовність воювати?

Проаналізовано таких кандидатів  як Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко, Святослав Вакарчук, Петро Порошенко. Висновок: «за чотири роки президентства риторика і дії Прошенка свідчать, що він і надалі буде керувати організованим протистоянням Росії». 

При цьому Texty.org наголосили, що підтримують критику чинного Президента.

«…ми хочемо, щоб чинного президента й далі нещадно критикували за все – від поїздки на Мальдіви до поганої якості медичних машин “Богдан”, а розслідувальна журналістика процвітала (що малоймовірно при президенті Тимошенко). Це корисно для влади і тримає її в тонусі», - ідеться в тексті.

Окремо автори наголошують, що не мають жодних відносин або домовленостей з командою Порошенка, і не отримували від них фінансової чи будь якої іншої підтримки. Те саме стосується і інших кандидатів.

Це не поодинокий випадок, коли редакція чи окремі медійники відверто заявляють про те, кого з кандидатів має намір підтримати на виборах. Зокрема на останніх виборах в США редакція New York Times оголосила, що підтримуватиме на виборах Хілларі Клінтон – «за її розум, досвід і сміливість».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду