На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)

На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)

30 Серпня 2018
1372
30 Серпня 2018
13:15

На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)

1372
Служба безпеки України повідомляє, що протягом серпня викрила та заблокувала діяльність мережі адміністраторів пабліків соцмереж з Дніпра, Кривого Рогу та Нікополя, «яких російські спецслужби залучили до втручання у майбутні вибори Президента України»
На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)
На Дніпропетровщині заблокована мережа інтернет-агітаторів – СБУ (ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що адміністратори шукали блогерів та активних дописувачів груп соцмереж, «які за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини», а також мали залучити «підставних» осіб для реєстрації інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен. 

«Мешканець Дніпра мав ще й самостійно відшукати та замовити послуги із просування інтернет-ресурсів та контенту у ІТ-компаніях, розташованих у південно-східних регіонах України. За задумом спецслужб Росії, такі дії мали приховати їхню причетність до поширення "фейкових" новин та популяризації окремих проросійських учасників виборчого процесу», – повідомляє СБУ.

Крім того, як зазначає прес-центр, «виконавці» мали «перекручувати» новини та створити у соціальних мережах групи нібито патріотичного направлення.

«На цих ресурсах була запланована публікація деструктивних матеріалів, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності», – повідомляє СБУ.

За інформацією прес-центру, що слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, проводяться слідчі (розшукові) дії із збирання доказів.

Нагадаємо, у сепрні СБУ повідомила, що викрила в Одесі, Миколаївській, Херсонській та Житомирській областях вісім осіб, які нібито отримали завдання від російських кураторів активізувати антиукраїнську діяльність напередодні Дня Незалежності та сторіччя відновлення державності.

Фото, відео: прес-центр СБУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду