Генштаб звернувся до каналу ZIK через ефір з Юрієм Бутусовим (ДОПОВНЕНО)

Генштаб звернувся до каналу ZIK через ефір з Юрієм Бутусовим (ДОПОВНЕНО)

17 Серпня 2018
6226
17 Серпня 2018
16:43

Генштаб звернувся до каналу ZIK через ефір з Юрієм Бутусовим (ДОПОВНЕНО)

6226
Генеральний штаб Збройних сил України надіслав листа до редакції телеканалу ZIK, у якому стверджує, що головний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов поширював недостовірну інформацію в ефірі
Генштаб звернувся до каналу ZIK через ефір з Юрієм Бутусовим (ДОПОВНЕНО)
Генштаб звернувся до каналу ZIK через ефір з Юрієм Бутусовим (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться на сайті каналу.

За повідомленням каналу, програма «Перші про головне. Коментарі» із темою «Бої за Іловайськ – Хто винен?» за участі Юрія Бутусова вийшла в ефірі ZIKy 10 серпня.

«В прямому ефірі головред «Цензор. НЕТ» ділився власною думкою щодо того, хто винен у трагедії під Іловайськом», – повідомляє канал.

У листі Генштаб зазначає, що «поширені Юрієм Бутусовим відомості є недостовірними» та попросив канал донести це до відома головреда «Цензон.НЕТ».

Телеканал ZIK повідомив, що не несе відповідальності за заяви запрошених гостей і «жодних священних корів чи недоторканних чиновників для журналістів ZIKу не існує».

«Відтак прохання Генштабу «довести вищезгадане до головного редактора інтернет-порталу "Цензор. НЕТ" Юрія Бутусова…" є для телеканалу ZIK не зрозумілим», – йдеться на сайті каналу.

Канал також зазначає, що готовий надати майданчик для дебатів та висловлювання різних думок і поглядів.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до пана Бутусова. Він сказав наступне:

«Мені теж прийшов лист від Генштабу та МО. Що сказати? Я свідок у справі по розслідуванню подій в Іловайську та експерт групи військово-тактичної експертизи КНІІСЕ, з допуском до державної таємниці. Справа розслідувана два роки тому, тоді ж було складено акт про експертизу. Тож усі матеріали для початку суду вже давно готові, суд треба було давно починати. Але до суду справу не передають.

Замість цього, я вважаю, військове керівництво веде інформаційну війну та приховує від громадськості правду, обманює родичів сотен зигиблих, принижує та ображає добровольців. Новий приклад брехні керівництва Генштабу, на мій погляд, - інтерв'ю Муженка "Радіо Свобода". Замість листів краще б подали до суду на мене - це б дозволило у цивільному процесі у закритому хоча б режимі оголосити матеріали розслідування, і хай би суд вирішував, хто бреше - я чи Муженко. До суду Муженко та Генштаб подавати бояться, я вважаю, тому що тоді правда буде легалізована правовим рішенням. Тому розсилають брехливі, на мою думку, листи.

Факт, на мый погляд, що саме Муженко під час оточення під Іловайськом повідомив російському Генштабу маршрут та час виходу українських військ, він сам визнав у своїх інтерв'ю та показах, і суд має визначити - це зрада чи така була необхідність розповідати надсекретні дані росіянам, коли вони вбивають наших бійців? За будь-які повідомлення у ЗМІ про пересування військ військові сварять журналістів, а тут сам Муженко, який на той час був і командувачем АТО на території Донецької та Луганської областей, визнає, що передав усі дані ворогу, і в цьому випадку немає ні суда, та навіть службового розслідування нема, а чотири роки, вважаю, розповсюджується брехня. Причому брехня розповсюджується Генштабом, який за бюджетні кошти наймає піар-структури та СММ-структури та завалює брехнею весь інтернет.

Листи Муженка за відсутності судів - це страх визнання власної відповідальності. А таким безвідповідальним боягузам, позбавленим честі відповідати за свої вчинки та за загублені життя підпорядкованих йому підрозділів ЗСУ, НГУ та МВС, на мій погляд, не місце на державній службі. Звичайно, що ганебна ситуація з відсутністю розслідування та відсутністю будь-яких судових рішень по Іловайську - це відповідальність і президента Петра Порошенка, який любить тримати на посадах людей з компроматом, хай безвідповідальних та непорядних, але особисто йому віддданих».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6226
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій
2071 дн. тому
У мене виникає питання:Яким чином планувалось звільнити оточених в Іловайську? Проривом кільця оточення? Виведенням по "зеленому корідору"? Якщо противник дає згоду на виведення оточених,то звісно виведення мусимо погоджувати-місце,час..? Хто наперед знав,що буде кацапсько-бандитський відстріл колони?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду