«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)

«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)

17 Серпня 2018
7336
17 Серпня 2018
15:40

«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)

7336
Головний редактор рівненського інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч подаватиме до суду на видання «Інформатор» (informator.news) за «розповсюдження неправдивої інформації». У редакції «Інформатора» кажуть, що нічого не спростовуватимуть
«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)
«Четверта влада» подаватиме до суду на «Інформатор» (ДОПОВНЕНО)

Про свої наміри подати на видання досуду головред «Четвертої влади» повідомив у Facebook.

«Після розслідування "Четвертої влади" про онкобізнес у Рівному, ресурс партії Ляшка informator.news поширив про нас брехню, за яку ми змусимо їх відповідати в судіТреба буде вимагати не лише спростування, як до цього, а й грошової компенсації», – написав він.

«Детектору медіа» головред повідомив, що ймовірно подаватиме позов у вересні: «Вже спілкувався з адвокаткою. Десь у вересні, коли всі повиходять з відпусток, подамо позов як на того, хто оприлюднив цю брехню, так і на тих, хто її поширює (принаймні на тих, кого встановимо як реальних осіб)».

У коментарі «Детектору медіа» редакція «Інформатора» повідомила, що не спростовуватиме опубліковану інформацію.

«Питання джинси і об'єктивності української журналістики є дуже важливим у вітчизняному медіапросторі та для нашого сайту зокрема. Ми вважаємо, що наш матеріал є правдивим та об'єктивним. Ми не будемо писати спростування», – відповіла редакція видання.

Зазначимо, своїй публікації «Інформатор» повідомляє, що «Четверта влада» нібито співпрацює з «Батьківщиною» та що авторка матеріалу про онкобізнес Катерина Романік є помічником-консультантом керівника обласної партійної організації, голови фракції партії ВО «Батьківщина» в облраді Миколи Кучерука.

«Тому не дивно, що саме Катерина Романік та "4 влада" стали інформаційним рупором "Батьківщини"», – робить висновок informator.news.

«Четверта влада» призупинила співпрацю з журналісткою. Головред видання пояснив, що це сталося через «конфлікт інтересів», бо журналістка «порушила редакційні правила Агенції журналістських розслідувань», не повідомивши редакцію про те, що має посвідчення помічника-консультанта депутата облради від «Батьківщини» Миколи Кучерука.

На своїй сторінці у Facebook пані Романік написала, що безпартійна та продовжить далі робити розслідування.

«Я безпартійна. І це факт. Посвідчення ж у голови обласної ради попросила лише для того, аби вільно відвідувати засідання сесій і збирати матеріали проти корупціонерів і злочинців. Бо на той період я не мала посвідчення журналіста. Там я і дізналася, що пенсіонера Максимяка знову «сватають» у головні лікарі онкодиспансеру.

Тож, не зважаючи на увесь бруд в мою адресу, нагадаю вам, панове корупціонери. Яжурналіст. І тому мені ніхто не затулить рота і не заборонить говорити правду. А подібні замовні публікації на сумнівних партійних ресурсах лишень підливають масла у вогонь», - написала вона.

Пан Торбіч вважає, що «для поширення брехні» про «Четверту владу» сайт «Інформатор» нібито створив у Facebook сторінку «Стоп, джинса!». Наразі на сторінці опублікований один матеріал – з сайту informator.news.

«Детектору медіа» адміністратор сторінки «Стоп, джинса!» у Facebook повідомив, що вона створена не медіа, а «небайдужими громадянами, які проти джинси у ЗМІ». Однак адміністратор не назвав прізвище засновника сторінки.

У редакції «Інформатора» «Детектору медіа» повідомили, що не мають відношення до цієї сторінки: «Ми не маємо відношення до представленої вами («Стоп, джинса!» – ДМ) сторінки Facebook. Наш матеріал, скоріш за все, був використаний згаданою вами сторінкою».

«Детектор медіа» стежитиме за розвитком подій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7336
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду